And the winner is……..

Naast de vele info die KoiQuestion biedt, geven wij vaak ook gratis producten weg! Deze keer moest je drie vragen beantwoorden op KoiQuestion-stand, tijdens de BKS.

Bij drie goede antwoorden deed je automatisch mee met de verloting van de KoiQuestion-Retrobag, de KoiQuestion-DVD en de (net nieuw uitgebrachte) KoiQuestion-mok!
Prijsvraag

Eerst nogmaals de vragen én nu met antwoorden.

Vraag 1: Welke Koi hieronder valt in de showklasse Doitsu A?
Prijsvraag BKS vraag 1

Antwoord: B. De meeste wisten wel dat doitsu schubloos betekent, maar het verschil tussen Doitsu A en B is voor velen lastiger. Doitsu A zijn de schubloze vissen die onder de term Go-Sanke vallen: Kohaku, Sanke en Showa. De Koi op foto B is een doitsu Sanke.

Vraag 2: Stel je doet mee met BKS. Je zet je favoriete Koi in. Deze valt volgens het benching team onder size 6. Wat betekent dat?

  • A: De Koi heeft een lengte tussen 55 en de 65 cm
  • B: De Koi heeft een lengte tussen 51 en de 60 cm
  • C: De Koi heeft een lengte tussen 61 en de 70 cm

Antwoord: C. Hoewel het antwoord per show iets kan verschillen geldt meestal dat voor size 6 de vissen tussen de 61 cm en de 70 cm zijn. Ook voor de BKS is dit het geval.

Vraag 3: Welke van de onderstaande afbeeldingen kennen we als de parasiet kieuwworm?

Prijsvraag BKS vraag 3

Antwoord: B. Het verschil tussen een huidworm en een kieuwworm blijft lastig. De oogvlekken van de kieuwworm is het makkelijkst om het onderscheid te maken. Deze 4 oogvlekken zijn zichtbaar bij foto B. Foto A is de huidworm en Foto C is een ankerworm.

potje

Nu is het tijd om uit de pot een winnaar te halen.
And the winner is….. Geert!
Namens alle KoiQuestion-teamleden gefeliciteerd!
Geert zal via zijn opgegeven emailadres een mail krijgen voor de adresgegevens zodat we alles zo snel mogelijk verzenden.

Over Marco Zegers

Marco is docent natuurkunde en scheikunde op een middelbare school onder Eindhoven. Van jongs af aan is hij geïntrigeerd door de karper en beviste ze vele uren. De koi, de koivijver en de techniek ziet hij als een boeiende mix tussen zijn hobby en zijn vak.

Comments are closed.