Aalscholvers zijn viseters die bekend staan om hun duikkunsten in allerlei soorten wateren, hetzij zoet, zout of brak water.
IMG_8206
Gelukkig zie je ze niet vaak bij vijvers in onze (achter) tuinen maar het wil helaas wel eens voorkomen.
Spijtig genoeg kan Wilma uit Vlissingen sinds afgelopen maandag meepraten over het verliezen van Koi en een tal van andere vissen uit haar zwemvijver door deze brutale vogel.

Een Aalscholver deed zich tegoed aan tientallen van haar dierbare Koi

Zo was te lezen in het AD deze week, een waarschuwing voor alle Koiliefhebbers zo lijkt mij.

Wilma heeft een zwemvijver met Koi en andere vissen. Elke ochtend zwemt ze in de vijver tussen de handtamme Koi die ze praktisch allemaal een naam heeft gegeven.
IMG_8204
Sinds maandag heeft Wilma keer op keer de aalscholver proberen te verjagen maar helaas is deze vogel niet voor 1 Koi te vangen.
Ze is er van bewust dat dit een gegeven van de natuur is maar het is zeer pijnlijk dat haar Koi dit lot moeten ondergaan. De Koi en overige vissen die nu nog in de vijver zitten zijn te groot voor de brutale aalscholver dus hopelijk blijft verdere leed bespaard.
Intussen zijn er draden gespannen en ook prijken er aan de kant van haar zwemvijver 2 kunst vogels in de hoop dat dit de aalscholver zal afschrikken.
IMG_8203

Bron: AD

Over Marion Musch

Marion is de wederhelft - en muze - van Tiebo en laat niet alleen hem, maar ook de rest van het team onbezorgd kennis delen door als office manager 'de filters te spoelen'. Ze schrijft kleurrijke columns, is zorgzaam, meestal lief en altijd stralend. Ook is zij de beheerder van de facebook pagina 'Womens Koi World'.

Comments are closed.