‘Koi is the Best’

Het is een droevige dag in de Niigata wanneer wij te weten komen dat een kweker met wereldfaam ons heeft moeten verlaten voor gene zijde. Het gaat om de kweker Ikarashi Kazuto. De man werd al geruime tijd getiranniseerd door kanker. Iets dat velen wellicht ook niet wisten want wanneer er iets was dat er niet onder heeft geleden is dat de kwaliteit van zijn vis. De meest gehoorde opvatting die je dan ook hoort van de mensen die hem hebben bezocht luidt; “Je ziet daar gewoon geen Koi waar je niet van onder de indruk bent”.

Ikarashi Kazuto

Koi is the Best @Ikarashi koi Farm

mudpound Ikarashi kazuto

Large and beautiful Ikarashi mudpound

Dat was niet alleen weggelegd voor degene die de goedlachse kweker hebben bezocht want ook op shows waren de gosanke van deze getalenteerde kweker vaak voldoende mooi voor een major award. Nederlandse successen bestonder hier ook in. Zo wist Koi Online de Best Tategoi Award te behalen met een Showa van de kweker op de Nagaoka Koi Show in 2014.

Moge zijn Koi ons nog lang inspireren

Floor van Dommelen wist met meerdere Kohaku, de favoriete variëteit van Ikarashi-san, uit diens stallen vele prijzen te winnen. Zo kent iedereen in nederland inmiddels wel zijn yondan Kohaku. Een persoonlijke favoriet is de kleinere Kohaku van de Zeeuwse dealer. Zo won hij veel, maar tegen deze ziekte was ook hij niet opgewassen.

2016-05_Euregio_SC

Deze Yondan Kohaku won vorige maand nog de Supreme Champion in oldenzaal

Grandchamp

Een persoonlijke favoriet in de showscene is deze Kohaku uit de stallen Ikarashi kazuto

Met Floor sprak ik afgelopen weekend, terwijl kijkend naar deze Kohaku nog over het ziektebed van Ikarashi-san niet wetend dat zijn gevecht weldra voorbij zou zijn. Het mag onomstotelijk zijn dat de Koi community er een eerbare man, een fantastische kweker en inspirerende medemens heeft verloren. Gelukkig laat de man een zeer ervaren zoon achter die de naam van de farm, opgebouwd sinds 1963, kan voortzetten. Moge zijn Koi ons nog lang inspireren.

Rest zacht Ikarashi-san

De zoon van Ikarashi is een zeer bekwaam kweker en runde de farm reeds enige tijd

De zoon van Ikarashi is een zeer bekwaam kweker en runde de farm reeds enige tijd

Vader en zoon samen het werk

Vader en zoon samen aan het werk

pictures by: 

http://www.qualitynishikigoi.com/

http://www.ornafish.com/

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App