Yondan Kohaku Filip Poppe wint Mature Champion op BKS 2016

Filip en Els Poppe zijn hobbyisten die steevast hun Koi tonen op diverse Koi Shows. Als hobbyisten weten zij steeds hun koi in uitmuntende conditie op de show te brengen. Na succesvolle matches gespeeld te hebben in het verleden, verging het de Belgische hobbyisten op de meer recentelijke shows met minder resultaat. Niet altijd kon het gepassioneerde echtpaar zich vinden in het oordeel van de jury, doch dit weekend in Hasselt zullen zij de uitslag niet bekritiseren. Gezien hun inzet op deze show hebben zij het voor hun hoogst haalbare gehaald; de Mature Champion.

De vis onderscheid zich voornamelijk in een uiterst sterke en gebalanceerde lichaamsbouw

De vis die deze eer op mag strijken is een Yondan Kohaku die tot mijn verbazing op respectievelijk de Interkoi en de Euregio Koi Show geen award binnen wist te hengelen. De vis onderscheid zich voornamelijk in een uiterst sterke en gebalanceerde lichaamsbouw, een fenomenaal vierstappen patroon en dito huidkwaliteit. De concurrentie in deze klasse was de meest hevige van allen in Hasselt. Diverse Showa en Sanke in deze size die ook beslist van hoog niveau zijn, maken de overwinning extra zoet.

2016-05_Euregio_Kohaku

De Kohaku komt uit de stallen van de Japanse kweker Sakai Fish Farm. De dealer is Joachim Clement van Kokugyo ’t Viske uit het Belgische Diksmuide. Voor mij persoonlijk was deze Kohaku de verassing van het nieuwe seizoen en het voelt als gerechtigheid dat deze toch – zwaar bevochten – zijn gram haalt nu.

Series Navigatie<< Goud voor Goudgele uit Steenkerke106 redenen waarom Koi Exclusive Jumbo Champion wint >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.