ND wint B

Nico Dewulf, zaakvoerder bij ND Koifarm uit het Belgische Steenkerke weet de award voor de allerbeste Koi niet komend uit de varieteitenklasses van Kohaku, Sanke, Showa en Utsurimono naar zich toe te trekken. Met zijn Yamabuki Ogon wens metallic jasje maatje 92 kent, weet hij menig bezoeker te boeien aan het vat. De Grand Champion B titel is dan ook welverdiend voor hem.

De huidkwaliteit heeft de goudgele duidelijk weten te behouden

De Koi werd gekweekt door Izumya en wist al twee keer eerder deze titel naar zich toe te trekken. De laatste keer was in 2015 op de Interkoi in Kalkar. Voor de eerste moeten we verder terug in de tijd; zo’n drie jaar geleden in Arcen.

2016-06_BKS_GCb

De Koi is gedurende deze periode nog een paar centimeter gegroeid. De huidkwaliteit heeft de goudgele uit Steenkerke duidelijk weten te behouden, waarvan de complementen Nico Dewulf toekomen.

Series Navigatie<< Supreme Sanke blijft in BelgieMagnum Kohaku komt zijn verdiende eer opstrijken in Hasselt >>

Over Janine Doorduin

Dr. Janine Doorduin heeft zich als (neuro)bioloog in het dagelijks leven, toegelegd op het Koi Herpes Virus, maar haar interessegebied bestrijkt het hele spectrum aan pathogenen. Ook is ze Koi fotograaf, auteur, mooi, hobbyist en interviewer. Het meest bijzondere aan Koi vind ze de persoonlijke band die je ermee opbouwt.

Comments are closed.