Interview aan de mudpound; Leo de Bruin en Shigeru mano

Onlangs lieten we er al een paar aan jullie zien. De tosai die aangekocht werden door DeshimaKoi bij de kweker Dainichi afgelopen mei. Ze zijn onderdeel van een special event geïnitieerd door de Harmelense dealer die het na jaren van voorbereiding tijd vond om de stap te nemen en een mudpound mag afhuren van Dainichi.

Aanvankelijk bracht hij enkele bezoeken zonder intentie tot kopen, maar om de kwekers in de Niigata beter te leren kennen en te proeven in hoeverre zijn visie aansluiting vond. Op zoek naar die gunning kwam hij uit bij Shigeru Mano, hetgeen uiteindelijk leidde tot een gezamenlijke inspectie van de mudpound die enkel en speciaal voor de cica 30 eenjarigen gereserveerd is.

Tezamen interviewden wij de twee in de Japanse bergen van de Niigata over hoe en waarom, de achterliggende gedachte en de potentie van de geselecteerde tosai;

Met deze vissen beoogt Leo de jongensdroom van hobbyisten te bewaarheden. Voor een volledig overzicht van de aangekochte vissen kijk je op www.deshimakoi.nl

Leo en Shigeru San aan de mudpound

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.