Dirk Snauwaert kwam, zag en overwon

Een ongelofelijke prestatie werd vorige week bewaarheid door Elna-Koi. Voor zover mijn geheugen reikt de grootste prijzenpakker op een Koi Show ooit en als het niet aan de overgang naar onze nieuwe website lag, dan was het wel de zoektocht naar de juiste woorden waardoor deze nieuwsgeving moest wachten tot nu;

Vorig jaar nog wist Dirk Snauwaert in Berlijn de dubbel te verzekeren op naam van de zaak. De Grand Champion en ook de Supreme Champion kwamen beide uit de stallen van het Belgische Zwevezele. Toen was het een Young Koi Show. De 2016 editie van Berlijn omvatte alle sizes en dat vergroot de uitdaging en verkleind tegelijkertijd de kans op grote prijzen, zou je denken…

Elna-Koi handling dealer van maar liefst 8 Major Awards

Toch wist zijn Grand van vorig jaar het klaar te spelen. Geen Grand, maar wel Mature Champion en in het zelfde vat zwom ook de Adult. Die was dan niet voor de Supreme van vorig jaar terwijl deze wel aanwezig was om de kwaliteit maar aan te geven.

Murata Kohaku

Grand Champion Berlijn. Handling dealer: Elna-koi

En alsof twee Major Awards niet genoeg eer is voor één dealer, bracht hij toch indirect ook de Grand Champion en Supreme Champion ten tonele die door zijn klant en hobbyist Albert Verduyn werden ingezet. En dat voelt toch ook als een overwinning. Een andere klant en vooraanstaande hobbyist, bracht de fossiele(?!) kampioen voort. Een grapje wellicht? Die award bestaat toch niet? Hierover later meer.

Fossil Champion

Fossil Champion. owner Johnny Lievens

Zonder gekkigheid echter; het waren de vaten van dezelfde Elna-Koi waaruit de jury de mooiste grootste en de mooiste kleine plukte. De Jumbo Champion kwam in de personificatie van een Ginrin Chagoi, de Junior Champion werd belichaamd door een Showa. Kortgezegd was Elna-Koi de handling dealer voor maar liefst 8 Major Awards op de Koi Show in Berlijn. Alleen de Young Champion, De Best Tategoi en de Most Unique waren ter gunning van anderen.

zoals Max Verstappen de duitse Rosberg in Canada

Lag het aan de concurrentie? Natuurlijk; want zo gaat dat in een wedstrijd. Of ze waren er niet, of de vissen van de dealer uit West-Vlaanderen waren mooier. En zo was het. In sommige klassen was hij oppermachtig, in anderen hield hij diens opponenten in Duitsland op afstand zoals Max Verstappen de Duitse Rosberg in Canada. De Kohaku die alhier Mature haalde en vorig jaar Grand, wist ook in Japan reeds een Young Koi Show op naam te zetten. Ze was nu misschien wel in een nog betere conditie. KoiQuestion’s Patrick hield een uitgebreid interview met Dirk. Want als je zoveel prijzen wint, mag je ook best wat geheimen van de smid verklappen, toch?

Sfeerimpressie van de German Shinkokai 2016

Sfeerimpressie van de German Shinkokai 2016

Dirk en zijn hobbyisten hadden het weekend van hun leven, daar in de Duitse hoofdstad. Ze kleurden samen met de andere deelnemers perfect binnen de strakke lijntjes van een mooie kleurplaat van organisator Marcus Siepel-May. De Koi-Expo was een meer dan geslaagd feest voor iedere bezoeker.

Series Navigatie

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.