Albert Desseyn bracht Sandan Kohaku naar hoogste podium

Ieder jaar is er wel een bepaalde kweker in trek of in opkomst. Het afgelopen jaar was Murata een veel gehoorde naam in de Koiscene. Het is dan wel tof te zien dat deze populariteit zich ook bewijst in termen van kwaliteit. Berlijn was vorige week het toneel van Albert Desseyn. Hij wist met zijn Kohaku gekweekt door Shinji Murata het hoogste podium te bestijgen. De sandan Kohaku zwom rond in een wedstrijdvat en werd volgens vele omstanders terecht gekroond tot de beste van Berlijn.

Deze en overige video’s kun je vanaf nu ook terug vinden op www.koiquestion.com/nl/tv

De Kohaku is een schoon dier dat goed uitkwam onder de LED lampen die ook de kleur ondersteunen. Hierdoor toont de Kohaku zich niet helemaal kleurecht op de video, maar een nette Kohaku is het zeker. Het patroon is traditioneel. Het sashi en kiwa hadden nog wat scherper gekund maar toont ook nu charmant. De Koi heeft een erg goed hoofd en weet zich sierlijk te bewegen; een vis in balans.

Waarom kocht hij de Koi en wanneer?

Uiteraard wisten we de nieuwe hobbyist – toegetreden tot de gilde van hobbyisten die ooit een Grand Champion wonnen – te strikken voor een interview. Waarom kocht hij de Koi en wanneer? Wat vind hij zo speciaal aan deze driestapper en wat mogen we nog meer verwachten van deze nieuwe hobbyist op het strijdtoneel? Binnenkort verschijnt het interview hier op KoiQuestion.

IMG_0349 copy

Series Navigatie<< Fossil Champion uitgereikt op Berlin Koi ShowDie schönsten Mädchen von Berlin >>

Over Remy Doekhi

Bollywood wilde hem, wij hebben hem! Remy is onze Surinaamse godenzoon. In alle bescheidenheid zorgt hij voor alle audio- en videotoepassingen die de verslaggeving van KoiQuestion mogelijk maken. De notoire cameraman monteert ook nog eens alles en deelt als ervaren hobbyist graag zijn kennis met anderen.

Comments are closed.