Na een mooie zaterdag rit langs 2 Koidealers gaan wij zondag op tijd vanuit Heerlen richting Koionline in Landgraaf waar de Young Holland Koishow gehouden werd. Daar aangekomen bleek Dick van Vliet, eigenaar van Koi online, de straat voor de winkel afgezet te hebben om zo lekker veel ruimte te creëren voor de showvats. 25 stuks, waarin een aantal vissen met zak en al lagen te wennen aan de temperatuur. Wij worden door Dick hartelijk ontvangen en meteen begint hij over zijn grote project, de Koivijver van 560 kuub, waar hij heel druk mee is.
IMG_6200

Naast showvats zijn nog meer mensen hun standje op aan het bouwen, door de mensen van Lodder Bonsai werden de laatste bonsai mooi tentoongesteld. Sibo was ook aanwezig met een deel van hun assortiment waaronder een proefopstelling van 2 verschillende Blue Eco pompen. Verder had ook Ngan Hoang een groot deel van zijn beelden collectie uitgestald en stond hij in de startblokken om zijn beeldhouwkunsten aan het publiek te tonen.

IMG_6216

IMG_6201

Langzaam druppelen de deelnemers binnen en worden de vats gevuld, sommige deelnemers komen met 1 zak met meerdere kleine Koi, andere deelnemers hebben de grotere exemplaren uit hun vijver meegenomen en lopen dus heen en weer op alle vissen bij het vat te krijgen. Wij hebben even meegekeken bij Natascha Spierings die naast eigen Koi ook nog de Koi van haar dochter Daisy bij zich heeft. Best een truc om te zorgen dat die ene Shiro in de zak blijft en niet in het verkeerde vat beland! Wanneer alle vats gevuld zijn gaat de jury van start, de deelnemers kunnen ondertussen de vissen van Dick bewonderen, dat zijn ze meer dan waard, wat een prachtexemplaren zwemmen hier rond! Ook kon men een lezing volgen van Toen Feyen over Koi varieteiten, welke in een tent naast de vats gehouden werd. Meekijken met de juryleden was soms wat lastig, het 6 koppige team had alle ruimte nodig zoals je hieronder kunt zien!

IMG_6202
IMG_6205

Bij de frietkraam kon men terecht om de inwendige mens te onderhouden, eten en vooral drinken was iets wat volop gedaan werd, niet zo gek want de temperatuur liep op richting de 30 graden! Zelfs de vissen snakten naar wat verfrissing, dus ook daar werd het nodige extra vocht uitgedeeld!

IMG_6280

Elke overeenkomst met Stevie Wonder berust op toeval

Halverwege de middag werden de prijzen bekend gemaakt en zoals jullie hebben kunnen lezen in de winnaarsblog is de Showa van Dominica Walus en Johan Leurs gekroond tot Grand Champion! En daarmee komt deze showdag en ook de blog ten einde, het was een erg leuke show, volgend jaar zijn we er zeker weer bij!

Hieronder ziet U winnaar van de Tategoi award, de Kohaku van Daisy, de jongste deelnemer aan de show
tategoi award

En als afsluitende foto nogmaals de Grand Champion, de Showa van Dominica en Johan.

GC YHKS2016

 

Comments are closed.