Vorig jaar rond juli startte bij Kim’s Koi de Battle of Masters, dit was al een voorproefje voor hetgeen wat dit jaar zou komen… Want er werd toen al gezegd er komen grote namen volgend jaar naar het 15 jarig bestaan van Kim’s Koi! Maar laten we eerlijk zijn we leven in een maatschappij waar veel gezegd wordt. Daarom heb ik Kim zelf benaderd en gevraagd hoe nu echt de vork in de steel zit 😉

IMG_5219-1

Kim kun je mij eens uitleggen of de geruchten waar zijn rondom jouw Open Weekend van 2 & 3 Juli, want ik hoor dat er twee behoorlijke kwekers langskomen?

Wel ja , we zijn heel blij dat we ditmaal  2 topkwekers op bezoek krijgen: Futoshi Mano oftewel de Satcho (baas) van Dainichi Koifarm en Hisato Nogami, de sympathieke man achter Nogami Koifarm. Beide heren hebben het erg druk in deze periode dus ik ben echt heel vereerd dat ze wat van hun kostbare tijd hebben willen opofferen om naar ons feestweekend te komen.

Dat is niet niks! Het is vast een hele eer om deze heren te mogen ontvangen tijdens je 15 jarig bestaan. Maar Ik neem aan dat je die heren niet voor niks laat komen?

Neen, de bedoeling is echt om de expertise en kennis die deze heren met zich meedragen een beetje te laten delen met ons allemaal. Daarom gaan we op zaterdagochtend een seminarie houden. De bedoeling is om enerzijds hun Koifarm en visie beter te leren kennen  en anderzijds ook thema’s als Koi-ontwikkeling, het optimaal laten uitgroeien van Koi enzovoort aan te snijden. NOG7-37cm

Kun je iets vertellen wat de mensen kunnen verwachten tijdens het weekend? 

Zoals eerder vermeld  is er dus een seminarie op zaterdagochtend om 10.30u ( opgelet dit gaat niet door in de winkel maar in een locatie vlakbij: Bedrijvencentrum De Malt. Dit gebouw bevindt zich schuin tegenover Kim’s Koi, op de Leuvensesteenweg 350 in Boortmeerbeek, rechts van het restaurant “Silo’s”).

Na het seminarie is er een kleine lunch voorzien waarna we terug naar de winkel gaan.

Daar houden we dan een “open sales “ met een speciale voor deze gelegenheid gemaakte selectie jumbo tosai en tosai van ondermeer Dainichi en Nogami.  De Koi zullen tentoongesteld worden in showbaden voor de winkel vanaf 13u. Aan elke bak hangt een foto met het nummer en de prijs van de Koi. Je vindt er ook een zakje. Wanneer je kandidaat koper bent voor een Koi, steek je een papiertje met je naam in dat zakje. Wanneer je die dag niet aanwezig kan zijn en toch wenst deel te nemen kan je ook de vissen op de website bekijken en je gegevens en keuze doormailen. Wij zorgen er dan voor dat je naam in het juiste zakje terecht komt.

Om 14:30 uur worden de Koi toegewezen. Wanneer er verschillende kandidaten zijn, zal een onschuldige hand een naam trekken. Dit systeem hebben we overgenomen uit Japan en het is volgens eerlijk en ook erg spannend!

Zondagochtend is er de finale van de “Growout” die we vorig jaar gelanceerd hebben onder de naam “ Battle of the Masters”. De finalisten zullen dan ter plekke gekeurd worden door de kwekers en 2 deelnemers gaan een vliegticket naar Japan winnen. 

Zondagnamiddag is er dan onze beruchte koiveiling waar we net als andere jaren vele koishow-winnaars gaan veilen, speciale tosai, grotere Koi die weg mogen zonder minimum limiet maar ook enkele jumbo’s van 80cm ditmaal en die gaan we ook inzetten zonder bodemprijs: het gaat om een ginrin chagoi van 80cm (Toshio Sakai), een karashigoi van 80cm ( Marudo) , een kohaku van 85cm van Torazo en ook de kanoko asagi die al een paar keer most unique koi gewonnen heeft.

NOG5-41cm

Zijn er kosten verbonden voor de Seminars / Workshops? 

Enkel voor het seminarie op zaterdagochtend vragen we een deelname in de kosten van € 15,00 maar dat is eigenlijk gewoon om de kosten van de zaal wat mee te proberen opvangen.

Is het ook mogelijk ook voor de mensen om zelf vragen te stellen aan de kwekers?

Dat is zeker mogelijk en we hopen dat er interessante vragen gesteld zullen worden.

Heb je wat ‘’snoepjes’’ die je al kan tonen voor de opensale’s/veiling?

Jawel, die bezorg ik je 🙂 (wordt vervolgd!)

Je hebt vast nog wel iets wat je graag aan de lezers wilt vertellen!

Voor mij is dit 15-jarig bestaan echt een feestmoment, ik vind het echt leuk dat enkele bevriende kwekers uit Japan afkomen en ik hoop dat er ook vele Koiliefhebbers gaan afkomen. Zelfs al is het maar om de sfeer op te snuiven. Evenementen zoals de “open sales”, de veiling zijn allemaal dingen waar ik in Japan ook naar toe ga en ik vind dat  echt boeiend, spannend en leerzaam. Je komt andere liefhebbers tegen, kan ervaringen uitwisselen, je kan veel Koi zien, je kan uitdagingen uitgaan zoals het uitgroeien van een Koi die je als tosai kiest en daar kan je dan weer veel van leren. Dus kom zeker eens langs het eerste weekend  op 2 en 3 juli in Kim’s Koi, wij zorgen dat het een boeiend weekend wordt!

IMG_0270

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Comments are closed.