Trend; Wederom Ginrin met Major Award aan de haal

De show in Berlijn is wederom tot in de puntjes verzorgd. Al op vrijdag werd er gejureerd waardoor alle prijzen zaterdag al op tijd bekend waren. Ook tot in de puntjes verzorgd is de Shiro Utsuri van Koi Freak GmbH. De Duitse koizaak uit Friesoythe (halverwege vanaf de Nederlandse grens naar Berlijn) kent een gedeeltelijke eigenaar uit Nederland. Dennis Massen is zijn naam. Vorig jaar won hij met een Shiro Utsuri op dezelfde show in Villingen de Junior Champion; eveneens met een Shiro Utsuri. Dit wint hij de Major Award van één trede hoge in sizes; namelijk de Young Champion;

IMG_0444 copy

Opmerkelijk feit is dat het hier een Ginrin variant betreft. Het is daarmee de derde Show dit jaar waar een Kinginrin variant een Major Award in de wacht sleept. Op de Interkoi was de Supreme Champion voor een Kinrin Kohaku en in Oldenzaal was de Mature Champion voor eenzelfde variant.

Laten we het Ginrin weg dan blijft een mooi dambord over

 

Een trend lijkt geboren, doch om eerlijk te zijn is het gewoon de kwaliteit die zegeviert. Ook deze size 3 Shiro Utsuri is gewoon fenomenaal. Het Ginrin is bijzonder kwalitatief, maar laten we die weg dan houden we een goed dambord over in termen van sumi. Tel daar een volle body bij op en je hebt alle ingrediënten voor een Young Champion.
Patrick (links) in gesprek met Dennis Massen (rechts) Patrick (links) in gesprek met Dennis Massen (rechts)

Dennis verkondigd met trots dat de tweekleur het levenslicht zag in Polen op de Yoshikigoi Farm. Ook zijn andere Shiro was afkomstig van deze kweker en ook voor de toekomst ziet hij de samenwerking met de Nederlandse kweker rooskleurig. Dat geldt ook voor de potentie van deze Shiro Utsuri; daar zit nog veel meer in. Patrick hield een interview met de jonge en ambitieuze dealer. Binnenkort te zien op KoiQuestion.

Series Navigatie<< De Kohaku van Albert Desseyn is de beste in BerlijnFossil Champion uitgereikt op Berlin Koi Show >>

Over Patrick Oude Groeniger

Patrick weet als milieukundige de hobby en zijn passie voor watermanagement vanuit nano-perspectief te bejegenen en ziet het als een uitdaging een beter begrip hiervoor te kweken om hobbyisten vooruit te helpen. De Twentenaar maakte van zijn hobby zijn werk en is werkzaam als Process Engineer bij JOTEM waterbehandeling.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App