Oranje wint alsnog

Er is één Koi in Berlijn die wel zeer veel bekijks trok. En dat terwijl het geen eens een nieuwe vis is. We zagen deze hele speciale dame al eens op de Interkoi in Kalkar enige jaren terug. Doch na diens afwezigheid, weet de metallieke Koi wederom furore te maken op een Duitse show. Het was ditmaal in Berlijn waar ze haar opwachting maakte. De jury kon er niet omheen. Niet alleen is de vis uiterst zeldzaam of zelfs ongezien; ook de lengte en kwaliteit van de Koi is niet aan voorbij te gaan.

Kujaku Ginga

De vlek op het hoofd doet denken aan een typische zwarte inktvlek zoals die vroeger in de psychiatrie werd gebruikt. Waar moet jij aan denken?

Jeroen van Keulen van Koicentrum van Keulen is niet degene die de vis deze keer heeft ingezet zoals destijds wel het geval was. Deze eer komt nu Fishfarm Witek toe. Jeroen, echter is wel de kweker geweest van deze uitzonderlijke vis die zo’n 6 a 7 jaar geleden het levenslicht zag in Nijverdal. Apetrots was de deal.. eh kweker dan ook en binnenkort kun je het hele interview zien op KoiQuestion.

Kujaku Ginga

Prachtig contrast op de huis van de Beni Ginga

Wanneer we Wada Suguru tegen het lijf lopen, vertelt hij ons dat ze de Koi hebben geclassificeerd als een Kujaku Ginga en dat ze nog nimmer zoiets hadden gezien, maar dat het bovenal een oogverblindend mooie Koi is en dat telt eigenlijk nog meer dan de zeldzaamheid. Een Most Unique is niet altijd een kwalitatief hoogstaande vis, maar deze Kujaku Ginga was ook nog eens goed voor de Best in Variety Hikari Moyo, een verzamelklasse voor meerkleurige metallieke vissen. En zo kent oranje toch nog een overwinning ten tijde van het EK. 😉

Harder water bracht het sumi omhoog

Het grootste verschil met de nagenoeg 80 cm grote Koi van nu en hetzelfde exemplaar enige jaren terug zit in het sumi. Jeroen gaf desgevraagd aan dat dit vooral komt dat hij Osmose water gebruikt waardoor zijn water behoorlijk zacht is. Het hardere water bij de huidige eigenaar heeft er voor gezorgd dat het sumi zich op deze manier heeft geopenbaard. Oordeel zelf:

Most Unique German Shinkokai Berlijn

Most Unique German Shinkokai Berlijn

Series Navigatie<< Maak je borst maar nat voor Bravoure in BerlijnDe Kohaku van Albert Desseyn is de beste in Berlijn >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App