Nog nooit getoond interview met de winnaar van vorig jaar

Vorig jaar waren we voor het eerst present op de Koi Expo in Berlijn. Het was de tweede editie van deze goed georganiseerde Koi Show. Was het toen nog een Wakagoi (Young Koi Show) editie; dit jaar maken ze zich in de Duitse hoofdstad op voor de Full Version in alle sizes. Marcus Sippel-May, de organisator, zag een maand geleden al de junior editie in het Duitse Villingen passeren met veel succes.

Mo MSM TK

Marcus Siepel-May temidden van twee Japanse judges

Ik weet echter zeker dat het hem enkele dagen voor Berlijn nog meer zal kriebelen. De locaties wisselen elkaar ieder jaar af. Het ene jaar is in Berlijn de Young Koi Show en in Villingen alle sizes; het jaar erop doen ze het precies andersom. bekijk hieronder een sfeerimpressie die we vorig jaar maakten;

De show, die officieel erkend wordt door de Japanse Shinkokai (kwekersvereniging), was vorig jaar tot in de puntjes verzorgd. Van dames die je vriendelijk begroeten bij de ingang tot netjes op maat gemaakte vloerbedekking met daarin het logo van de show verwerkt. De showvaten zijn laag en toegankelijk; opgesteld alsof het een galerie is. Niet helemaal gek wanneer je de Koi vergelijkt met levende schilderen.

Grand Champion German Young Koi Show 2015

Grand Champion German Young Koi Show 2015

Je moet je niet voorstellen dat de show reusachtig is, maar ook wel weer groot genoeg. In de ene hal is de beurs, in de andere die je bereikt via een doorloop, vind je de wedstrijd. Je vermaakt je er heus. Omdat het relatief zover van de overige shows in Nederland vandaan is, zie je er ook nog eens andere dealers en deelnemers dan je gewend bent en dat is buiten leuk, ook verassend voor de show.

De showvaten zijn laag en toegankelijk; opgesteld alsof het een galerie is

De kwaliteit van de Young Koi Show vorig jaar was er erg hoog. Het was de Belgische Dirk Snauwaert, van Elna-Koi die er met de meest waardevolle bokaal aan de haal ging. Wij wisten de verblijde Belg te strikken voor een interview die we nog nooit eerder vertoonden. Bekijk het interview hieronder. Dirk is zeker dit jaar ook weer aanwezig. Of hij ook weer hoge ogen zal gaan gooien? Je gaat het absoluut van ons horen want we zijn er weer bij. We zijn benieuwd welke grootheden en schoonheden ten tonele zullen komen

Series NavigatieMost Unique; Kujaku Ginga uit Hollande klei getrokken >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.