Dit artikel is deel 9 van 12 in de serie Euregio Koi Show 2016

Eindelijk het was weer zo ver, ik mocht weer! Eerst naar de therapeut voor mijn ontsteking in de knie en dan linea recta naar Patrick om daarna door te sjezen naar Oldenzaal, de Euregio Koi Show!

IMG_7000

Bas zoekt het hoger op!

IMG_7018

IMG_7008

Ik snij de snickertaart van Patrick aan, een KQ traditie welke in ere gehouden wordt

IMG_7020
Duitsland mag dan aftrappen maar voor mij is dit toch echt wel het begin van het Koiseizoen. En ondanks dat de weersvoorspellingen niet goed waren leefden wij in een zomerse roes van Koivriendschap. Wij; Bas & Kitty Janine & Remy, Marco (ons nieuwste teamlid), Orlando, Patrick, Tiebo en ik, waren reuze benieuwd hoe de show zou verlopen. Achteraf was één ding duidelijk het enige gele wat ik gezien heb van de code geel (uitgevaardigd door de ANWB) was dat van de diverse Yamabuki’s …….IMG_7002
IMG_7002

Wat was er dan nog meer te zien, wel wij hadden een dubbele stand, dit was nodig om onze stam/interview tafel in te kunnen zetten om diverse prominente en bekende mensen uit de Koi-seane te kunnen interviewen. Dit is weer een nieuw concept van ons bedoeld om dit later op onze site uit te zenden. De eerste eer viel te beurt aan Floor van Floor’s Koi Shop. En op zondag heeft Tiebo de jury kunnen interviewen, hierover later meer op onze site.
IMG_7089

IMG_7034

Wat er ook te zien was dat was een zeer sterk deelnemersveld aan Koi, de een nog mooier dan de ander. Normaal ben ik snel klaar met het bekijken van de Koi, maar deze keer deed ik er toch wel zeer lang over om de Koi te kunnen bekijken, werkelijk een genot om ze te zien zwemmen. Voor degenen die door de slechte weersvoorspellingen niet gegaan zijn, durf ik te zeggen; je hebt wat gemist.

3
2
1

Maar ook waren daar weer de twee heren van de Bonsaivereniging die gratis demonstraties gaven met het vormen van de Bonsai. Ook kon je met allerhande vragen bij ze terecht, ook dit was een genot om te zien hoe men van een ogenschijnlijk oerwoud aan takken een prachtige Bonsai wisten te vormen.

IMG_7020

Ook werden wij uitgenodigd om de zaterdag te genieten van de feestavond met BBQ, nou daar hoefden wij niet lang over na te denken, echt die Twentenaren weten wat een feessie bouwen is. Er was speciaal een pianospelendeKoifreak gecontracteerd welke de sterren van de hemel naar beneden speelde en voor iedereen zong wat die maar wilde horen. Bedankt Jos, niet alleen door de microscoop zie jij de dingen goed, maar ook op het klavier!
IMG_7014

IMG_7083

Geen twijfel mogelijk lijkt dit jurylid te zeggen

IMG_7070Ook waren er daar weer de prachtige prijzen van Hans van Domburg en zoon. En de vele standhouders die echt zeer scherpe aanbiedingen hadden. Van een Japanse mat tot een voerautomaat, het was te koop! IMG_7078
IMG_7069
IMG_7024En Ngan Hoang was natuurlijk ook weer van de partij, hij was op dit moment bezig om een variant op de zonnewijzer te maken, ik ben benieuwd naar het eindresultaat.
IMG_7065
IMG_7081
En wie er ook weer waren dat was het volledige team aan vrijwilligers. Zij hadden met het vullen van de 71 vats, controleren en bewaken hun handen vol. En met dit team was ook weer de bijna vanzelfsprekende gastvrijheid in optima forma. Twente stug? Welnee man, het is gastvrij Twente, dank team vrijwilligers voor de koffie, de hartelijkheid en het begrip voor bijna elke situatie. Niet moeilijk doen, maar gewoon doen dat is hun credo.
IMG_7085

IMG_7074
IMG_7072
IMG_7030

Of ik volgend jaar weer heen ga, uhh daar hoef ik niet over te denken, gewoon JA!

 

 

Series Navigatie<< KoiQuestion goodiebag en de winnaar is…Ook Hattrick voor Jumbo Karashigoi in Oldenzaal >>

Comments are closed.