Dit artikel is deel 8 van 12 in de serie Euregio Koi Show 2016

Vraagje;  ben jij op de Euregio Koi Show geweest? Ja? Dat was leuk hè! Heb je genoten van al die zwemmende pracht? Misschien ben je wel veel bekenden uit de hobby tegen het lijf gelopen of ben je even bij je favoriete Koidealer langs geweest om zijn stand te bekijken. Had je de kids ook mee genomen? Nou, die hebben vast lekker gesprongen in het luchtkussen. Of heb je ze naar de zwemvijver gestuurd? En ben je nog bij ons in de stand geweest? Ja? Dan heb je vast meegedaan met onze prijsvraag en ben je nu heel erg benieuwd om te horen of je alle antwoorden goed had en ook nog geselecteerd bent als de winnaar!

Hieronder nog een keer de vragen!
KoiQuestion Quiz

En dan nu de antwoorden op ons raad je plaatje! Voor een aantal mensen al best 2 moeilijke termen in 1 vraag, sumi en motoguro. Als je wist dat met sumi de kleur zwart bedoelt wordt dan valt dus antwoord C af, daarna dus de keuze tussen A en B. A laat sumi in de vinnen zien wat Tejima genoemd wordt. Dit zijn zwarte sumi lijnen in de borstvinnen. Deze, bij de variëteit Sanke veel voorkomend sumi, wordt gezien als een pluspunt en is één van de kenmerken waarmee een sanke van een showa te onderscheiden is. Plaatje B laat Motoguro zien, dit is de zwarte aanzet aan de basis van de borstvinnen, dit kenmerk is bij de showa een pluspunt. Wil je meer lezen over sumi kijk dan eens naar dit artikel van Natascha Spierings.

Maar wie is nu die winnaar, kom op met die antwoorden!

Vraag 2, herken de Trichodina, dit hadden alle deelnemers goed beantwoord, het is afbeelding A, deze vliegende schotel is alleen met de microscoop te zien. Op afbeelding B zie je een karperluis, dit beestje is 8 mm groot en kun je dus met het blote oog waarnemen! Als jij denkt dat je Koi bewegende sumi spotjes heeft dan heb je het mis, de kans is dan groot dan de luis jouw Koi gevonden heeft! Afbeelding C is een huidworm, deze is niet met het blote oog te zien.

Vraag 3, in de Gosanke groep zitten Sanke, Showa (A) en Kohaku(B), afbeelding C laat een Kujaku zien. Kujaku betekend is het Japans Pauw, die overeenkomst ontgaat mij een beetje, misschien was de kweker wel zo trots als een pauw op deze variëteit!

Richard Bakker, jij bent de winnaar!!

Quiz Euregio 2016

En dan nu terug de laatste vraag, ben jij in onze stand geweest? Niet, wat jammer zeg, dan heb je de kans gemist om de goodiebag te winnen! Loop je volgende keer even bij ons binnen? De eerstvolgende show waar wij met stand aanwezig zijn is de Belgian ZNA Koi Show welke eind juni plaatsvindt in Hasselt.
                                                                      Dus niet vergeten hé?

Series Navigatie<< De Major Awards van de Euregio Koi Show 2016Top organisatie bij Euregio Koi Show >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App