Dit artikel is deel 1 van 1 in de serie Young Holland Koishow 2016

                                Je kunt nú nog inschrijven!

Na eerdere succesvolle edities in Nijverdal, Veendam, Harmelen en Kerkdriel volgt dit jaar op zondag 5 juni Landgraaf als thuisbasis voor de vijfde editie van de Young Holland Koishow, dé Koishow in Nederland alleen voor hobbyisten . Gastheer voor deze editie is Dick van Vliet van KoiOnline in Landgraaf. De show wordt verzorgd door Ronald Stam en Mark Kleijkers en verder ondersteund door een aantal ZNA local judges.

Young_hks_2016_NVN

De missie van de show zal, evenals voorgaande jaren, zijn om hobbyisten in een ongedwongen en informele sfeer kennis te laten maken met het “showen” van Koi. De ingezette vissen worden beoordeeld door deskundige juryleden van de ZNA (Zen Nippon Airinkai, de moedervereniging van de Nishikigoi Vereniging Nederland) en er zijn in alle klassen eerste en tweede prijzen te winnen. Tot slot wordt er ook een Grand Champion door zowel de jury als door het publiek gekozen.

2015-06_MiniHKS_Kohaku

De Grand Champion (jury) van de Young HKS in 2015. Wie volgt deze schitterende Maruboshi Kohaku van Martijn van der Linden op?

2015-06_MiniHKS_Shiro

De Okawa Shiro Utsuri van Maurice Kempers werd door het publiek uitgekozen tot de beste Koi van de wedstrijd…

Buiten het meedoen aan de wedstrijd kun je tijdens deze dag van alles te weten komen: Hoe gaat een wedstrijd in zijn werk? In welke variëteitenklasse en in welke size vallen mijn Koi? Waar letten de juryleden op bij het beoordelen? En misschien vind je het meedoen aan deze show wel dusdanig leuk, dat je volgend jaar tijdens de “grote” Holland Koishow je eigen Koi in wilt gaan zetten! De deelname aan de Young Holland Koishow is gratis, je dient alleen wél lid te zijn van de NVN.

KoiOnline heeft tijdens deze show gezorgd voor gratis catering, maar liefst 500 nieuwe bonsai en vele speciale aanbiedingen! Uiteraard zijn er ook voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

IMG_8339

Vorige editie was er veel te doen en te beleven op het terrein, uiteraard zal dit aankomende zondag óók het geval zijn bij KoiOnline in Landgraaf!

IMG_8341

Een drukte van jewelste tijdens de afgelopen editie…

Het programma zal er ongeveer als volgt uitzien:

08:30 – 09:30 Binnenkomst koi.
09:30 – 10:30 Benchen.
10:30 – 12:00 Jureren, tevens lezing over hoe jureren op een koishow in zijn werk gaat.
12:00 – 14:00 Verwerken uitslagen en voorbereiden presentatie winnaars. Tevens gelegenheid om de zaak te bekijken en wellicht nog wat voor de hobby aan te schaffen.
14:00 – 16:00 Uitleg en prijsuitreiking
16:00 – 17:00 Debenching

Denk je na dit artikel gelezen te hebben “dit lijkt me wel leuk om eens mee te maken”? DAT KAN! Er zijn nog een beperkt aantal vats vrij.

Stuur dan vóór aankomende vrijdag 3 juni een mail naar mark@hollandkoishow.nl voorzien van je volledige adresgegevens, telefoonnummer en lidmaatschapsnummer van de NVN, de variëteiten en sizes van de deelnemende koi volgens onderstaande indeling en goede foto’s in een zo hoog mogelijke resolutie en liefst in een blauwe bak geschoten.

Wedstrijdinformatie:
Maximale lengte deelnemende koi: 150 cm. Maximale lengte per koi: 65 cm. Maximaal 3 koi per vat. Eén vat per deelnemer. Uitsluitend voor hobbyisten die tevens lid zijn van de Nishikigoi Vereniging Nederland. Inbrengen koi: voor 09:30 uur.

Kohaku (inclusief Doitsu en Tancho)
Sanke (inclusief Doitsu en Tancho)
Showa + Utsurimono (inclusief Doitsu en Tancho)
Kinginrin (alle vissen met GinRin, inclusief Doitsu)
Hikari (alle metalics, inclusief Doitsu)
-Kawarimono (de rest)

Size 1: 20 t/m 35 cm
Size 2: 36 t/m 50 cm
Size 3: 51 t/m 65 cm

De bekers zullen zoals ook in de voorgaande edities worden gesponsord door “Domburg Sportprijzen Holland”.

Uiteraard zal Koiquestion weer aanwezig zijn om verslag te doen van deze dag. We hopen je daar te mogen begroeten als deelnemer of als bezoeker! Tot zondag!

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App