Supreme Champion niet onbetwist op Euregio Koi Show

de vierstap Kohaku van Floors Koi Shop heeft ook de nodige stappen gemaakt de afgelopen jaren. De Koi wist al meerdere jaren achtereen diverse Major Awards in de wacht te slepen. Zo was de door Ikarashi Kazuto gekweekte tweekleur al meerdere malen goed voor een Adult en ook Mature Champion op diverse shows in binnen en buitenland.

2016-05_Euregio_SC

Vandaag deed ze een opstapje naar een volgend podium. Ze is gekroond tot de op één na mooiste in Oldenzaal; de Supreme Champion. Een waarschijnlijk onverwachte combo voor Floor van Dommelen, die ook de Grand Champion wist binnen te hengelen.

Die ontbrak het misschien aan een onberispelijk rode cape…

Persoonlijk had ik het niet verwacht. Er zwommen diverse 80cm+ Kohaku op de show met een geweldige bouw. Die ontbrak het misschien aan een onberispelijk rode cape, doch zeker de Kohaku van Filip Poppe was in size en body toch wel drie maatjes meer. De vierstap zelf is in termen van huidkwaliteit ook wel eens beter geweest, zegt ook de dealer uit Zeeland zelf, maar de jury heeft waarschijnlijk nog wel meer vissen overwogen voor deze prijs. Er is voldoende competitie en laten we eerlijk zijn; het blijft een plaatje…

Floor zal onverminderd trots zijn, want zowel deze Yondan Kohaku als zijn Sanke hebben een trede genomen naar een hoger podium. We vinden dat het ook onze rol moet zijn om kritisch te zijn, maar dat het een fantastische vis is die de harten van velen heeft gewonnen staat buiten kijf. We hopen morgen de jury te spreken naar de motivaties van hun keuze.

Adult Champion Euregio Koi Show - Oldenzaal

In 2014 won dezelfde Kohaku op deze show de Adult Champion

De overige Awards moeten nog verdeeld worden. Zodra er nieuws is zie en lees je dat het eerst; op KoiQuestion.

Series Navigatie<< Grand Champion Oldenzaal wederom mee naar ZeelandSfeerimpressie dag 1 Euregio Koi Show >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App