Mosterd van Marudo in Monsterformaat

In de categorie een maatje meer vonden we een Karashigoi eenzaam aan de top in Oldenzaal. Met meer dan 105 centimeter behaalde de mosterdkleurige reus met afstand de Jumbo Champion titel. De Koi werd uit angst voor beschadigingen niet exact gemeten. Dat hoefde ook niet want er was geen twijfel over mogelijk. Wat een lengte, wat een volume…

Karashi Rob

De duikboot was lastig te kieken. Met zoveel lengte en volume is zo’n relatief groot showvat als een emmer. De Koi zorgde letterlijk voor draaikolken. Het is lastig ergens anders over te praten bij deze Jumbo, maar we mogen het niet onbesproken laten dat deze Koi behalve lang, ook erg mooi is. De vis prolongeert haar titel voor de derde achtereenvolgende keer op de Euregio. Voor Rob van der Hulst is het de tweede rit met deze knoert van een karper.

“Met zoveel lengte en volume is zo’n relatief groot showvat als een emmer”

Van der Hulst geeft aan dat het toch ook wel risicovol is dergelijke vissen te transporteren, maar dat hij blij is dat hij zoveel mensen kan inspireren met een dergelijke Koi en natuurlijk is hij er enorm trots op. Het valt niet mee om zo een grote vis ook in zo een volumineuze conditie te behouden met egaal kleurbehoud. Een fantastisch sierraad voor de Koiscene.

Series Navigatie<< Top organisatie bij Euregio Koi ShowEven helemaal relaxen op de Euregio Koishow >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App