Euregio Koi Show op volle  toeren

Ik sta er werkelijk versteld van. Wanneer je binnenkomt op Het Hulsbeek, zoals het recreatiegebied in Oldenzaal zich laat noemen, kan het je niet ontgaan hoe netjes deze Koishow er bijstaat. Ze hebben duidelijk vooruitgang geboekt in de afgelopen jaren. Ruimtelijk opgezet in termen van zowel stands als showvats is het een vriendelijk aanzicht; eentje die verder wordt opgeleukt door de goedlachse vrijwilligers en ik sta er zoals genoemd werkelijk versteld van, met welke gemoedelijkheid dit tegemoet wordt getreden door Patrick Beld en zijn bevlogen team van tukkers. Die hebben hun naam niet bepaald eer aangedaan.

Het maakt van zo’n opbouwdag voor mij gewoon een extra showdag

De geuzennaam Tukkers is namelijk afgeleid van het in de broekzakken tukken of steken van je handen. Het maakt ze niet minder trots, integendeel en dat is te zien. Het maakt van zo’n opbouwdag voor mij gewoon een extra showdag. Het was overwegend zonnig en soms een drupje. “Zou het morgen ook gaan regenen?, is dan een logische vraag. Maar wie je ook sprak van de inheemse bevolking; het antwoord is onverminderd helder; “Ik heb er alle vertrouwen in dat ’t wel goed komt”. Een prachtige en zelfs filosofische instelling die Johan Cruijff waardig zou zijn.

71 Showvats staan er op het grasveld. Er was immens veel belangstelling voor deelname aan deze wedstrijd die voor de 7e keer werd gehouden. Er is zelfs een heuse wachtlijst. Het mag ook een grote verdienste heten wanneer je beseft dat deze Koishow opgegroeid en uitgegroeid is met en ten tijde van de economische malaise in Nederland die ongeveer even oud is. Het zijn dan ook dit soort initiatieven die de hobby maken, mensen inspireren en afdoende genoeg vitaminen binnenkrijgen om het echte werk aan te kunnen. Die dag is namelijk wel gekomen. Er zwemmen veel mooie Koi en ook veel mooie grote Koi. Vooral de sizes 6 & 7 zijn erg goed bezet. Normaliter zijn dat vooral 4 & 5. Maar die zijn er ook heus wel. Er zijn nu ook gewoon veel vaten en dan is de kans natuurlijk ook groter dat er iets van je gading tussen zwemt.

Er zwemmen veel mooie Koi en ook veel mooie grote Koi.

Het was vooral heel gezellig en in Nederland de eerste Koi Show van het seizoen waar iedereen elkaar weer terug ziet. Keuvelen met dealers en hobbyisten, bijpraten, grappen en grollen. de stand opbouwen en een snickertaart van Patrick, die inmiddels legendarische promoties begint aan te nemen. Zo door de dag heen druppelen de teamleden van KoiQuestion ook binnen en als we dan ’s avonds aanschuiven voor de pannenkoeken van Engel proberen we er nog eentje met ham, stroop, basterd suiker en een drupje bier; je weet niet wat je proeft! Of althans, je weet wel wat je proeft, maar de smaakbeleving is er eentje waarvan je kunt nagenieten… Met een volle buik was het goed passen. Als verassing hebben we na 5 jaar erom te hebben gezeurd, jasjes laten maken voor onszelf als teamleden. We waren erg verheugd met onze jassen al hopen we dat we morgen kunnen volstaan met niet meer dan een polo en eventueel een shirtjes eronder; “Ik heb er alle vertrouwen in dat ’t wel goed komt”.

Straks lekker blote vissen kijken en nog wat primeurtjes met jullie delen. Alles over de kampioenen lees je asm, hier op KoiQuestion.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App