Dit artikel is deel 2 van 12 in de serie Euregio Koi Show 2016

Over een klein weekje is het zover, dan barst de gezelligste Koishow van Nederland weer los, maar we komen natuurlijk niet alleen voor de sfeer, we willen natuurlijk ook een mooie wedstrijd zien. Op de afgelopen twee edities na, stond Koiconsult eenzaam aan de top als het om de Grand Champion titel ging. Deze scandinavische heerschappij van 2010 tot en met 2013 werd twee jaar geleden doorbroken door Floors Koishop die het jaar daarop wederom zegevierde met dezelfde Koi.

Over deze periode heeft de competitie zich voornamelijk in de maten 4, 5 en 6 sterk ontwikkeld. Dit jaar belooft het echter ook in de topklasse een mooie concurrentiestrijd te worden met zowel dealers als hobbyisten die een serieuze gooi kunnen doen naar de titel.

De concurrentiestrijd wordt steeds heviger

Maar laten we, voordat we al het moois aanschouwen aankomend weekend, eens een kijkje nemen naar de oudere titeldragers van Oldenzaal.

In 2010 werd de hoogste eer toegekend aan een shiro utsuri afkomstig van Omosako. Deze won van een tancho sanke die toch een dikke 10 centimeter langer was, maar toch zijn meerdere moest erkennen in de shiro utsturi qua body en huidkwaliteit. Dit is naar mijn beleving de tweede keer geweest dat een niet Go-sanke de titel wegkaapte. Dit werd heel wat jaartjes geleden al eens gedaan door een ginrin tancho showa ingezet door Johan Gielen.

5782546735_cf9acc3fa0_o

De wonderschone Omosako van de 2010 Editie. Deze vis zwom destijds naast mijn kleinere shiro in het naburige vat.

Het jaar daarop werd dezelfde shiro supreme champion en kwam een nieuwe Momotaro sanke ten tonele die er meteen met de hoofdprijs vandoor zwom. Deze zat destijds veel beter in de huidkwaliteit dan de shiro. Het totaalplaatje klopte gewoon.

5782508239_d201d266cc_o

De Momotaro sanke die in 2011 de titel pakte.

Tijdens de laatste editie in park Stakenkamp werd uit de stallen van Sakai Fish Farm een sanke meegebracht met de naam Aphrodite. Deze bleek qua body en huid in 2012 beter te zitten dan de Momotaro sanke die in 2011 Grand Champion speelde. Qua sumi beloofde Aphrodite nog heel veel moois en dat wist ze een jaar later wederom waar te maken in de vorm van de tweede achtereenvolgende Grand Champion titel.

13509053155_64eb190a82_o

De Sakai Fish Farm sanke genaamd Aphrodite, siert de showposter van 2014.

Eindelijk werd in 2014 de Scandinavische dominantie doorbroken met een al zeer bekende Sakai Fish Farm kohaku ingezet door Floors Koishop. Vorig jaar deed de vis dit nog eens dunnetjes over.

DSC_0177 - Version 2

Het onmiskenbare prijsbeestje van Floor. Goed voor menig major award over de afgelopen jaren en voor deze week nog titelhouder.

En wat zal er dit jaar allemaal rondzwemmen? Ik kan niet wachten om al die blote vissen te bekijken. Tot later op 28 en 29 mei.
Uhhh, jij komt toch ook?

Series Navigatie<< Win jij kaartjes voor de Euregio Koi Show??Grand Champion Oldenzaal wederom mee naar Zeeland >>

Over Patrick Oude Groeniger

Patrick weet als milieukundige de hobby en zijn passie voor watermanagement vanuit nano-perspectief te bejegenen en ziet het als een uitdaging een beter begrip hiervoor te kweken om hobbyisten vooruit te helpen. De Twentenaar maakte van zijn hobby zijn werk en is werkzaam als Process Engineer bij JOTEM waterbehandeling.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App