A love story between fish and plant.

Ik ben een water-ververs-fanaat. Soms schaam ik me een beetje voor mijn waterverbruik. Om mezelf dan iets minder slecht te voelen, geef ik mijn plantjes water met vijverwater en vul ik de vijver weer met schoon drinkwater. Ik hoef dan ook geen Pokon te kopen, want mijn vijverwater zit vol met nitraat en fosfaat en alles wat een plant zich maar wenst. Dit fosfaat en nitraat is het eindproduct van wat mijn vissen produceren.
aquajar op vensterbank

Kickstarter

Vier startende ondernemers  bedachten Aquajar na brainstormen over deze kringloop van voer, vis, plant. Via de website Kickstarter werd startkapitaal verzameld. Bij Kickstarter zoek je online mensen die je idee financieel willen steunen. Ze hadden $14.000 nodig en die werd met vlag en wimpel gehaald. Bijna duizend investeerders legden ruim $46.000 bij elkaar eind november 2015. Nu, mei 2016 worden de eerste modellen geleverd aan de  pre-orders.

Wat is Aquajar?

Untitled-4Het is een mini-aquarium/jampot waarbij de ‘natuur’ zo goed in evenwicht is dat je als mens nauwelijks handelingen hoeft te doen. Geen pomp, geen filter, geen elektrische energie. Alleen af en toe wat vers water. Oftewel weinig onderhoud en duurzaamheid en dat past wel bij deze tijd en wat mensen graag willen. Als het plantje wat je laat groeien dan ook nog eens in de keuken te gebruiken is, heb je je eigen kruidentuin op je vensterbank staan. Aquajar is ook nog eens educatief voor kleine kinderen. De hele stikstofkringloop kun je uitleggen aan de hand van dit product. aquajar

We zijn benieuwd of het net zo’n groot succes wordt als de aankondiging van het product!

Over Marco Zegers

Marco is docent natuurkunde en scheikunde op een middelbare school onder Eindhoven. Van jongs af aan is hij geïntrigeerd door de karper en beviste ze vele uren. De koi, de koivijver en de techniek ziet hij als een boeiende mix tussen zijn hobby en zijn vak.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App