Abonneer jezelf ook op ons Youtube Kanaal

Zo met de start van het nieuwe seizoen bereiken we plots een nieuwe mijlpaal. KoiQuestion heeft heus waar haar 1000e abonnee op Youtube mogen verwelkomen. Het is niet een statistiek die we dagelijks monitoren, doch toen ik de laatste video klaarzetten voor een blog, sprong mij dit magische getal plots in het oog.

Dat is bijna 20.000 uren of 826 dagen!

Het Youtube kanaal werd gestart in september 2010. De statistieken echter, worden pas bijgehouden vanaf januari 2013. Daarop zijn dan ook onderstaande gegevens gebaseerd. In werkelijkheid zijn het er dus nog veel meer. Bram Rohaan en ik maakten in 2010 samen een Japanreis – directe aanleiding om het kanaal leven in te roepen – en een van de eerste videos is dan ook mijn allereerste Ikeage die ik bij Yagenji deed samen met Jeroen van Keulen. Een onvergetelijke ervaring;

Het is dan ook niet gek dat dit onderwerp; de ikeage tot de populairste categorieen behoort. De gehele Top 5 van meest bekeken videos – van de in totaal 597 videos die wij publiceerden – hebben betrekking op de Ikeages bij respectievelijk Okawa, Momotaro en Dainichi. Overviews van het koihuis bij Sakai en selecties van tosai bij Dainichi vullen dit rijtje aan tot een Top 10.

In totaal is er reeds 1,88,679 minuten naar de videos op ons kanaal gekeken. Dat is bijna 20.000 uren of 826 dagen! Bizarre cijfers, maar wel erg motiverend om voor de toekomst nog meer uit video te halen en dat gaan we doen ook. Binnenkort – nog voor de Euregio Koi Show – zullen we bekendmaken wat je dit seizoen nog meer mag verwachten op het gebied van video. Interviews zijn ook zeer populair. We begonnen daar zo’n vier jaar terug mee en het eerste video interview namen we af van Jean Hoorne op de Interkoi die destijds nog werd gehouden in Rheinberg.

Wat grappig is, is dat de video’s meer worden bekeken door mensen uit Amerika, dan door mensen uit Nederland of Belgie. Als je naar de absolute inwonersaantallen kijkt is dat zo gek helemaal niet natuurlijk. We krijgen veel reacties uit Engelstalige landen en dus ook Azië. Na Amerika en Nederland zijn het Thailand, Indonesië en Japan die het meest verzot zijn op de video’s die voornamelijk van de hand van Remy komen, maar Engeland, Belgie, Duitsland, Taiwan, Maleisië en ook de Filipijnen doen er niet veel voor onder. Vergis je niet, in totaal worden onze bewegende beelden bekeken vanuit 193(!) verschillende landen.

Schermafdruk 2016-05-05 13.32.59Remy had voordat hij zich inzette voor KoiQuestion nog nooit een video gepubliceerd op YouTube of een video ge-edit. Het is iets waar zijn interesse naar uit ging en wat hij zich gaandeweg door ervaring, tips en suggesties eigen heeft gemaakt. Zelf was hij echter nog nooit in Japan en des te mooier vinden wij het dan ook dat daar verandering in komt. Iemand die zich al zes jaar inzet om de wereld te verblijden met de mooiste video’s over Koi, verdient het om dat eens van dichtbij te gaan meemaken. En natuurlijk zullen jullie daarvan ook de vruchten plukken. Schermafdruk 2016-05-05 13.58.00

Opvallend is verder dat meer dan 83% van de kijkers mannelijk is. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 34 jaar, maar de categorie 35 tot 44 doet daar niet veel voor onder. Logisch is ook dat waar in het begin de video’s veel via de computer werden bekeken, dit steeds meer via mobiele devices gebeurd. Wat wel weer een erg leuk en opmerkelijk gegeven is; is dat steeds meer Koi hobbyisten video’s streamen op hun TV. Dat is tof, want alles wat wij schieten is Full HD en op een mooie flatscreen komt dat natuurlijk goed tot uiting.

Mocht je daarom tips hebben, schroom dan niet om ons dat even te laten weten

Er zijn honderden statistieken, maar aan het eind van de dag gaat het om het plezier die jullie beleven aan het kijken van onze video’s en daar halen wij trots en voldoening uit. We zijn vastberaden om dit verder uit te bouwen en de content nog meer af te stemmen op jou als kijker. Mocht je daarom tips hebben of onderwerpen die je graag voorbij ziet komen, schroom dan niet om ons dat even te laten weten.

Mocht je nog geen abonnee zijn van ons Youtube Kanaal – en dat is een aanrader want niet alle video’s verschijnen in onze artikelen – dan kun je dat alsnog doen via deze link.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App