Dit artikel is deel 7 van 38 in de serie Koi-Idol

Koi-Idol op bezoek bij “The Queen”

Zondag 8 mei 2016 een uitzonderlijk mooie zomerse dag voor de tijd van het jaar. Echt zo’n dag om eens naar Vlissingen aan de Zeeuwse kust te rijden, Niet zoals velen met het doel te genieten van, zon, zee en strand maar een bezoekje te brengen aan “The Queen” winnaar van Koi-idol april 2016.

Om de stranddrukte enigszins te vermijden hadden we de afspraak met Richard zo half in de dag gemaakt. Eenmaal aangekomen werden we door het gezin Lina hartelijk ontvangen met een bakje koffie en hoe kan het ook anders, een echte Zeeuwse bolus. Met een eerste blik naar buiten konden we niet om de haast halve tuin vullende vijver heen. Dus koffie op en alles maar eens van dichtbij bekijken.
Koi-idol apr 2016 vijver 1
Daar lag hij dan, een wat langgerekt opgemetseld model  van ruim 7.5m x 2.5m en 1.7m diep. Met een inhoud van zo’n 30 kuub, voorzien van 2 gescheiden bodemdrains en skimmers, elk afzonderlijk aangesloten op een traditioneel meerkamerfilter met een totale flow van 40 kuub. Dit alles in ontwerp en goede samenwerking in 2010 aangelegd met zijn vaste Koidealer Floor van Floor’s Koishop.

Koi-idol apr 2016 bowlen

Voor in de toekomst wordt een reeds gereedstaand trickelfilter hierop nog als extra aangesloten. Zo heel het systeem eens bekeken en besproken te hebben werd na een al eerder geworpen blik, tijd om wat meer aandacht aan The Queen en de overige juweeltjes te schenken.
Richard gaf aan, een voorkeur voor de Go Sanke groep te hebben en let naast het patroon vooral op de te verwachte ontwikkeling van de Koi. Om daar iets zekerder van te zijn is de aankoop minimaal nisai, male of female is hierin voor Richard van minder belang.

Koi-idol apr 2016 The Queen

The Queen, een nu 58 cm metende Showa van kweker Suzusei, welke voordat zij naar Richard kwam eerst nog 2 jaar in optie bij Floor had doorgebracht is hier een passend voorbeeld van. De ontwikkeling was volgens verwachting en is nog niet ten einde. Dat belooft nog wat! Naast dat The Queen voor ons gebowld werd liet Richard ons nog een ginrin Kohaku zien van kweker Yagenji.

Koi-idol apr 2016 ginrin kohaku
deze is net pas in april aangekocht. Hij liet ons nu al weten deze volgend jaar in te zetten voor de Koi-Idol verkiezing 2017. Maar zover zijn we nog niet en laten we voor nu eerst overgaan op de prijsuitreiking en het behalen van de finaleplaats.

Koi-idol apr 2016 prijsuitreiking Richard Lina

Hiervoor werd plaatsgenomen voor een groot wanddoek met een fragment uit de muurschildring van Floor ‘s Koi Shop. Na dit officiële gedeelte, plaatsnemend op het muurtje van de vijverrand en onder het genot van een biertje, vertelde Richard dat het via een foto meespelen aan de Koi-idol verkiezing, erg leuk, spannend en toch wel de meest veilige manier van deelname aan een verkiezing was. En dat vonden wij dan weer een hele eer. Toch liep hij nu met de gedachte, om toch ook eens in te schrijven voor een Live show.

Koi-idol apr 2016 filter

Zo zie je maar weer! Je kunt op verschillende manieren blijven groeien in deze fantastische hobby.

Team Koigate / Koi-Idol

Series Navigatie<< Koi-Idol winnaar maart 2016Koi-Idol winnaar mei 2016 >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App