Dit artikel is deel 8 van 8 in de serie KLAN Interkoi Kalkar 2016

Het was kwart voor zeven in de ochtend en ik ving mijn reis aan naar Kalkar om de InterKoi eens te bekijken. Ik was daar nog nooit geweest en waarom kan ik zo ook niet zeggen. Maar omdat ik altijd zeg “je moet alles een keer geprobeerd/gedaan hebben in je leven” bedacht ik mij de vrijdag voor het Interkoi weekend: ik ga het doen!

IMG_6917

IMG_6914

De rit verliep voorspoedig en echt, nog maar een half uurtje en ik zou er zijn. Alleen nu had men de doorgaande weg naar Arnhem afgesloten wegens wegwerkzaamheden. Ik zal je besparen wat ik gezegd heb in de auto want ik mocht even 40 minuten omrijden……..

IMG_6911

IMG_6922

En zo kwam ik dus toch te laat aan bij de mannen en vrouw van KoiQuestion, en dat maakt dan weer veel goed.

IMG_6939

Patrick had alvast enkele Koi voor mij geselecteerd, met dank aan Christiaan Eilander.

Verrast was ik door de punctuele organisatie (of juist niet verrast). Zelfs het vloerkleed in de ruime hal was dusdanig netjes aangelegd dat je er onmogelijk over kon struikelen! Eigenlijk is deze Koishow een hereniging van Koimaatjes die elkaar al een half jaartje niet gezien hebben, overal een warme hand en lachende gezichten, wat wil een Koi Kichi nog meer?

IMG_6940

Altijd een lach op deze Koivrouwe

IMG_6942

Ook Aya straalt zoals altijd

Blote Koi kijken natuurlijk, en die waren er, en erg mooie ook! Ik keek mijn ogen uit. Hoewel mijn smaak anders is dan de jury heb ik mij kostelijk vergaapt aan de Koi. Ik moet zeggen dat de bakken waar zij in zwommen erg ruim waren en ook de opstelling was voor mij apart, doch niet onverstandig gezien de ruimte.

IMG_6912

IMG_6906

Dan de stands, ja die waren er ook in overvloed en ook veel stands voor de aquariumliefhebbers, het is immers een gecombineerde beurs. Wel veel Hollandse stands, dat dan weer wel! Zoals ik al eerder schreef, erg strak opgesteld en een mooi rood tapijt welke nekbreekvrij was aangelegd, iets wat je op indoor beurzen niet vaak tegen komt!
De Koi die ik gefotografeerd heb missen soms net een stukje staart, maar ik wilde ze je toch niet onthouden.

IMG_6905

IMG_6899
Of het een aanrader is om naar Interkoi te gaan, ja ik denk van wel, want het is net als de lente zo groen en pril een aankondiging van al het Koi-moois wat er dat jaar komen gaat.
Dus volgend jaar ga ik weer naar InterKoi, jij ook?

IMG_6929

IMG_6928

IMG_6936

IMG_6935

Series Navigatie<< VIDEO: Japanse Koi of Ronnie Coleman

Comments are closed.