Dit artikel is deel 7 van 8 in de serie KLAN Interkoi Kalkar 2016

Grand Champion Interkoi 2016 op video

Wie afgelopen weekend in Kalkar was heeft het meegemaakt. Wie afgelopen augustus in Arcen was, denkt het misschien te hebben gezien en wie de Kohaku van MA-Koi nog niet eerder zag, gaat nog wat meemaken. Deze tweekleur heeft namelijk een status aparte. Met afstand was zij afgelopen weekend de beste in Kalkar. De huidkwaliteit, de intensiteit van het Beni en het Shiroji werden niet geëvenaard, maar vooral de bouw was fenomenaal breed of eerder bruut. Met recht een beul te noemen, maar alles wat de afgezant van de X-junior bloedlijn nu nog dikker zou worden gaat meer richting maatje ballon.

De Dainichi Kohaku lijkt dan ook wel op een Georgische powerlifter

Ze komt er mee weg vanwege het ontbreken van enige vorm van buik of inval en ook de odome brengt de zaken in balans. De Dainichi Kohaku lijkt dan ook wel op een Georgische powerlifter, of Ronnie Coleman, een anabolische atleet. Ook van de zijkant gefilmd zijn geen zwakheden in de body te bespeuren en is het de prachtige maruzome kiwa dat in het oog springt.

Alhoewel iedereen het eens was dat deze Koi de absolute kampioen moest zijn op de Interkoi 2016, spraken velen hun voorkeur uit dat ze de bouw van een andere drie-staps in Kohaku in hetzelfde vat mooier vonden. Laat me duidelijk zijn, de verkozen kampioen was op alle overige vlakken ook beter, maar de body is wel het meest belangrijke en de jureringscriteria lijken dus in een andere hoek uit te komen dan de persoonlijke smaak van velen. Is dit de trend vanuit Japan en de tendens voor Koi die voor goud willen spelen of mag een maatje minder ook wel volgens jou?

 

Series Navigatie<< Printerkosten Kalkar voor Himitsu; Young Champion en meer…Interkoi, ik rij er graag voor om >>

Over Remy Doekhi

Bollywood wilde hem, wij hebben hem! Remy is onze Surinaamse godenzoon. In alle bescheidenheid zorgt hij voor alle audio- en videotoepassingen die de verslaggeving van KoiQuestion mogelijk maken. De notoire cameraman monteert ook nog eens alles en deelt als ervaren hobbyist graag zijn kennis met anderen.

Comments are closed.