Runner-up Interkoi 2016 voorzien van glitters

De runner-up Grand Champion offerwijl de Supreme Champion is toegewezen aan een Kohaku, een niet al te opmerkelijk feit, doch dat deze beschikt over het glinsteren en fonkelen van Kinginrin is dat wel. Alhoewel de onderliggende variëteit dezelfde is, maakt dit fenomeen toch dat zij in een andere klas valt. En voor deze op-een-na-beste Koi van een Show, wordt toch in verreweg de meeste gevallen een zuivere Kohaku, Sanke of Showa, offerwijl gosanke verkozen. Het is daarom dat in eerste instantie men voorbij liep aan deze 82 centimeter rood-witte;

2016-04_Interkoi_SC_01

Toch is het geen reden om aan de kwaliteit van deze Koi te twijfelen want het is zeer beslist niet enkel de lengte die het doet. Het is een massief gebouwde Kinrin Kohaku met een zeer gelijkmatige pigmentatie en prachtig gefinisht. Kijk maar een naar het het maruzome kiwa en op welke wijze het sashi aan de voorzijde van het patroon is ingeklaard. Het patroon is aantrekkelijk met een leuk neuspatroon en een tijdige stop van het laatste patroon voor de staartaanzet dat wel net tekort is om te betitelen als een goed odome.

Op de rode patronen reflecteert dit als goud

Het Kinrin mag er ook zijn en loopt in mooie banen naar achteren over tenminste drie rijen. Het Shiroji is ook sterk, hetgeen wordt versterkt door het Ginrin. Op de rode patronen reflecteert dit als goud (kin) en op de witte huid als zilver (Gin).  De eigenaren zijn Hilde en Michel. Zij wonnen hier ook de Jumbo Champion A, waarover later meer. Het is niet de eerste keer dat een Kinginrin variant met een dergelijke titel aan de haal gaat. In 2012 wonnen Arno en Elise op deze zelfde show de Jumbo Champion A met een Ginrin Showa.

picture by: Janine Doorduin

Series Navigatie<< Uitslagen Interkoi; bevreemding omtrent Major AwardsPrinterkosten Kalkar voor Himitsu; Young Champion en meer… >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.