Dit artikel is deel 1 van 8 in de serie KLAN Interkoi Kalkar 2016

Nog 1 nachtje slapen en dan gaan we van stal. De eerste Koi Show van het jaar is – na een onderbreking van één jaar – weer de eerste Koi Show van het seizoen hier in Europa.

We beginnen gewoon nu al en speculeerden er heerlijk op los

De show in Kalkar staat garant voor kwaliteitsvis. Jan van der Kroon, die de wedstrijd in goede banen leid, wist mij reeds te vertellen dat het er in ieder geval meer dan 100 vats staan en dat deze allemaal gevuld worden. Wellicht zelfs, dat er nog enkele bij komen. Ook qua stands is de show volledig vol geboekt. KoiQuestion zal er ook aanwezig zijn en hieronder wil ik er alvast heerlijk op los speculeren met jullie welke vissen we wellicht kunnen verwachten.

Vorig jaar wist Red@dot, een Momotaro Sanke uit de gelederen van Danny’s Koi Cafe, de hoogste eer te schaken nadat ze er een jaar eerder naast greep. Of we haar terug zien ben ik niet zeker van.

2015-04_Interkoi_GCEen Sanke die we vrijwel zeker wel terug gaan zien is die van Floors Koi Shop. De Zeeuwse celibrity die gekweekt werd door Miyatora werd onlangs nog even met de dealer gebowld en moest concluderen dat ze nog flink gegroeid is en simpelweg nog stukken beter is geworden. Ook KoiQuestion’s Janine heeft een crash en mag haar weer onder de lens brengen. In de rol van welke award dat zal zijn is afwachten. Persoonlijk hoop ik dat de Ikarashi kohaku van Floor ook meekomt, want die heeft ook een goede ontwikkeling doorgemaakt. We zijn erg benieuwd naar de belofte ook. 2015-04_Interkoi_AC

Wie ook een belofte meebracht vorig jaar is ElnaKoi. Zijn Hoshikin Kohaku wist er aan de haal te gaan met de Best Tategoi Award. Eentje die de Koi nog datzelfde jaar verzilverde in berlijn, alwaar de tweekleur op deze Young Koi Show de Grand Champion titel schaakte. Deze Hoshikin Kohaku won overigens ook Adult Champion op de All Japan Combined Nishikigoi Show van 2012!

2015-04_Interkoi_BT

Vanuit Hattemerbroek verwacht ik ook dat MAKOI Kalkar zal bestieren. Traditiegetrouw wagen zij zich op het toneel van de Interkoi alsook op die van de Holland Koi Show en dat ging vooral de afgelopen twee jaren niet onverdienstelijk. In 2014 wisten ze een tweetal major Awards vast te leggen in Duitsland met een Jumbo Champion A en een Later Young Champion en ook vorig jaar wisten ze een tof duo te schaken in termen van Mature en Best Tancho. Op Arcen was het al twee opeenvolgende jaren een Kohaku van de broers die het hoogste podium gegund kreeg en ik kan me goed voorstellen dat ze dit jaar ook zullen proberen in het buitenland een Grand op hun curriculum vitae bij te schrijven. 2015-04_Interkoi_MC2014-08_HKS_GCb_1

Major Awars Interkoi show Kalkar 2014

Van Jeroen van Keulen zijn we ook gewend dat hij komt meedingen om de prijs voor de meest ingezette Koi die op de Interkoi wordt vergeven, maar hij brengt ook altijd wel iets bijzonders mee voor de jury om zich over te buigen. dat is een persoonlijke hobby geworden van de man uit Nijverdal. Toch kunnen we ons voorstellen dat zijn tactiek veranderd is na de opwinding van zijn Maruten Sanke op de Koi Expo in Villingen vorig jaar. Ook zijn eigen kweek schijnt leuk mee te kunnen doen. Spannend! Major Awards Shinkokai Koi Show 2015

2015-04_Interkoi_MUEen logische deelnemer zou ook zijn Denis Massen van Koi Freaks, zij zijn namelijk gevestigd in het land van Merkel. De laatste show in Villingen te Duitsland was een groot succes voor de mannen van Koifreak op het internationale speelveld der Nishikigoi. Waar zij twee weken eerder hun entree maakten op de Holland Koi Show en er aan de haal gingen met de heuse Grand Champion B (met een goshiki nota bene), lagen er nu zelfs twee Major Awards in het verschiet voor de mannen uit Friesoythe. En dat met een Shiro Utsuri afkomstig van de Yoshikigoi Farm.

11878937_788501377933024_5218738748077877123_o

Vanuit de hoek van hobbyisten zou het natuurlijk goed kunnen dat Hilde en Michel nog eens een poging wagen nadat zij in 2014 Grand Champion speelden op deze zelfde show. Ook op Arcen vorig jaar was hun Sanke nog in volle glorie te aanschouwen.

Grand Champion interkoi kalkar2015-08_HKS_SC[foto2014]

Thorsten Nagelsky uit Denemarken verwacht ik eigenlijk ook gewoon weer. hij weet altijd Koi mee te brengen waarvoor 100 centimeter een schouderophalen veroorzaakt. Er zijn geen mensen die vaker een Jumbo Champion Award hebben gewonnen dan hij.

Major Awars Interkoi show Kalkar 2014
En Laten we ook de Belgische hobbyist Filip Poppe niet vergeten. Zijn 82+ Kohaku; afkomstig van de potentievolle bloedlijn ‘Shining Rose’ en geheten ‘Miss Rose’ zoals we haar hebben leren kennen na haar overwinning in België in 2014, zal naar verluid ook haar slagen maken. De glimp die ik heb opgevangen van deze Koi was veelbelovend. Maar ook bijvoorbeeld zijn Sanke ‘Spartacus’, zijn met fukurin bekleede Izumiya Yamabuki van 80 cm en een nieuwkomer; namelijk een Sakai FF Kohaku van 49 cm en niet te vergeten zijn Mature Champion Showa op de Koi2000 show vorig jaar doen mij uitkijken naar zijn deelname. Wellicht dat hij zelfs nog wel een secret wapen heeft om in te zetten? Wie zal het zeggen. 2014-06_BKS_GCa_2_logo

De vele Duitse deelnemers, Kim’s Koi die zich nog wel eens wil laten gelden en vele anderen. Het is gewoon overduidelijk dat je alle plannen die je had voor dit weekend gewoon overboord schuift en de rit naar Kalkar maakt. Het is ook nog eens vlak over de grens bij Arnhem. Bis bald!

Series NavigatieMA-Koi werkt zich op tot Kampioen van Kalkar 2016 >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.