Kom kijk en verwonder je zei Henk Pannekoek van Aqua Aurora driekwart jaar geleden tegen mij. Hierna is er veel bij mij in mijn acceptatievermogen veranderd, daar waar ik altijd cynisch was voor het onbekende verwonderde ik mij steeds vaker.
IMG_0077Daarom heb ik dus ook een water vitaliser aangeschaft welke na de watermeter aangesloten is.
Sinds kort ben ik eigenaar van een klein beekloopje van ongeveer 2,5 meter welke gevuld is met gevitaliseerd zand/schelpen/mineralen. Ik laat het regenwater welke via het dak van mijn veranda zo in dit beekloopje valt van zuur tot goed vijverwater regenereren. Zo bespaar ik het milieu want ik heb op deze manier minder kraanwater nodig!

IMG_6767

Een aanhanger vol geminiraliseerd zand/mineralen/schelpen

Daar moest natuurlijk wel eerst het een en ander voor gebeuren, omdat bij mij de ruimte beperkt is kost dit altijd meer tijd dan je lief is, zo moesten alle keien welke ik daar in de border had weggehaald worden. En man, man wat heb ik veel keien, volgens mij wel een half tuincentrum vol!

IMG_6661

Bijna keiloos….

Het beekloopje moet er voor zorgen dat mijn PH stabieler blijft en tevens ook mijn KH.
Omdat ik dit aangeschaft heb op basis van vertrouwen was ik wel enorm benieuwd naar de waterwaardes voor en na de beekloop. Want daar doen we het ten slotte voor, stabiliteit is de basis van kwaliteit!
Voor de beekloop:

Datum NO2_ NO3_. NH4 GH PH KH TDS TDS uit de Kraan Tijd Temperatuur
donderdag 17 maart 2016 0 7,6 0 13,33 7,01 5,54 237 277 18:00 6,0

Je ziet de waardes waren prima in orde.
De dag na de aanleg van het oracle was ik toch wel erg benieuwd wat de waterwaardes zouden doen, dus de meetstok in het water en meten maar.
De eerste metingen na de beekloop:

Datum NO2_ NO3_. NH4 GH PH KH TDS TDS uit de Kraan Tijd Temperatuur
zondag 20 maart 2016 0,02 7.1 0 15,29 7,20 5,60 237 343 18:00 7,0
zondag 27 maart 2016 0,02 6,5 0 15,11 7,12 5,54 254 387 10:00 8,7

Ook hier werd ik niet verdrietig van, wel viel mij op dat de PH en KH gestegen waren, dit had Henk mij al verteld dus maakte ik mij niet te veel zorgen. Zolang het maar binnen de grens van het acceptabele blijft. Ik kan natuurlijk nog weken wachten met deze blog, maar dan onthoud ik jullie weer van informatie die volgens mij best interessant is. Gezien de huidige waterwaardes ben ik niet bang voor de toekomst.

Toch houd ik jullie op de hoogte, niet iedere week maar ik dacht zo aan het einde van het seizoen, want dan kun je goed zien of de waardes stabiel zijn. Zoals de meeste onder ons bewaar ik al mijn waardes in een log welke al weer 2 jaar terug gaan.

IMG_6768

Ondanks de waterkou ging Henk stug door

IMG_6769

IMG_6773

Javie

die eigenlijk ook Bonsai Ka is, kon het niet laten om zich aan de bomen te vergrijpen…

Ook heeft dit “beekje” voor mij een enorme sierwaarde, want ik was niet tevreden met de beplanting daar, en wilde de keien beter uit laten komen en de rust doen terugkeren. Ook vind ik dat dit aardig gelukt is.Maar het belangrijkste is, blijft dit werken en hoe lang. Volgens Henk hoef ik mij over de werking de eerst 30 jaar geen zorgen te maken, want zolang blijft het volgens hem werken. Nou tegen die tijd ben ik bijna 90 jaar jong dus zal het mij mijn tijdje nog wel uitdienen.

IMG_6771

Het “pas” maken is een serieuze zaak en ik mocht mij hier niet mee bemoeien!

Mijn constatering over de Soragoi wil ik je toch niet onthouden. Ik kocht Happie ongeveer twee jaar geleden, en zij at meteen de volgende dag al uit mijn hand, dat schept een band.
Echter het hele jaar door tot het winterseizoen aan toe moest ik haar behandelen aan enkele kleine ontstekingen. Je kent het wel, verdoven, waterstofperoxide en maar poeren in de wond, afdekken en gaan met de banaan, om enkele weken weer behandeld te moeten worden. In november 2015 heb ik de Vitaliser tussen mijn waterleidingnet gezet. Wat er gebeurt is ik weet het niet, maar de wond ging nu helemaal dicht en heeft zich tot op heden niet meer aangemeld om behandeld te worden.

IMG_6777

De eerste liters via een pompje van 1 m³ per uur

 

IMG_6795

IMG_6799

IMG_6798

Comments are closed.