Wiechert Fuit vastberaden mee te spelen om de prijzen

Nog vanochtend deden we een opsomming van de awards die de Sanke uit Oost-Souburg vorig jaar veroverde. De Koi Idol Professional Award 2016 is voor haar en eigenaar Floor van Dommelen en daarmee een goede seizoensstart. De schone driekleur lijkt echter concurrentie te krijgen uit haar eigen bloedlijn.

Of er familie trekjes aanwezig zijn? Oordeel zelf maar

Wiechert Fuit, hobbyist en chef inkoop voor Koi’s Enter Twente, wist tijdens zijn meest recente reis in Japan een zusje van bovengenoemde Sanke aan te kopen. De Koi komt voort uit dezelfde ouderdieren en alhoewel de Koi iets jonger is – ze moet nog yonsai worden – meet ze wel dezelfde 73 centimeter aan het lint en won al de eerste prijs in haar size op de Niigata Nogyosai afgelopen november! Zal de Sanke uit Miyatora in de voetsporen van haar zus treden, dat is nu de grote vraag. Of er familie trekjes aanwezig zijn? Oordeel zelf maar;

Miyatora Sanke 73cm Koi's Enter Twente Wiechert Fuit

De foto laat de jeugdigheid van de Koi goed zien. De lichaamsbouw is nog niet die van een krachtpatser, maar zolang er legergroen aanwezig is, is dat geen vereiste en het toont een normaal ontwikkeling van de lichaamsbouw bij Sanke gezien de leeftijd. Het staartdeel mag er zijn zo krachtig en ook alle verhoudingen lijken te kloppen.

Vooral het hi lijkt niet te kloppen, maar vlak ook het shiroji niet uit

Wat echter veel meer in het oog springt zijn de kleuren, hoe levendig, speels, jong en glanzend. Vooral het hi lijkt niet te kloppen, maar vlak ook het shiroji niet uit; dat toont zich ook in onderstaande video van allure. Ik zou bijna het patroon vergeten, maar die is natuurlijk ook om van te smullen. Speels, uniek en kenmerkend;

Of ze echt kans maakt tegen haar inmiddels ervaren zus op de Euregio Koi Show, alwaar zij waarschijnlijk beiden worden ingezet, dat moet in de komende maanden blijken. Ze zijn evenleng, maar redt deze jongere Sanke het ook tegen de meer volwassen bouw van haar oudere zus? Het sumi, sashi en kiwa zijn ook puntjes waar ik naar uitkijk bij deze vis. Het kiwa lijkt al erg scherp, het sumi moet wellicht nog wat meer samentrekken. Een goede voorbereiding is het belangrijkste voor nu. Spannend en heerlijk als proloog voor het nieuwe seizoen. Ik kan niet wachten. Lekker vergelijken en beoordelen in real life, schouder aan schouder met andere gekken. Want zeg nu zelf; wat is er nu mooier dan een fitty tussen twee zussen?

Wat is er nu mooier dan een fitty tussen twee zussen?

Wiechert Fuit is al jaren vastberaden om als hobbyist mee te dingen naar de grote prijzen. Vorig jaar bracht hij op de Euregio Koi Show een Kohaku van Nagoshi die er eigenlijk nog net niet helemaal klaar voor was en ook een andere size 7 Sanke was al present en viel in de prijzen. Zullen ook deze vissen in zijn showvat opduiken? Hieronder het interview met de hobbyist tijdens de Euregio Koi Show vorig jaar, waarin hij ons deze verassing al min of meer beloofde.

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App
EnglishNederlands