Aanstaande zondag zal in Echteld de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats vinden van de Nishikigoi Verenging Nederland (NVN). Traditiegetrouw biedt het ruimte voor aftredende en aspirant bestuursleden zich opnieuw of voor het eerst verkiesbaar te stellen of helemaal niet meer. Dit jaar vind er een leegloop plaats binnen het bestuur van de vereniging die ook de Holland Koi Show organiseert, maar gelukkig lijkt er ook afdoende frisse wind op te steken. We hebben de aftredende en de nieuw verkiesbaar te stellen kandidaten – voor zover op dit moment bekend – voor je op een rijtje gezet tezamen met hun motivatie.

Theo van Bladel – aftredend voorzitter

Na vier ambtsjaren als voorzitter ziet de auteur van ‘In de ban de Koi’ er vanaf zich opnieuw verkiesbaar te stellen. Hij treed regulier af na het termijn waartoe hij gekozen is te hebben volbracht. In een reactie geeft relativerend alsook beschouwend aan; “Ik ben vier jaar voorzitter geweest en nu 69. Ik vond het mooi zo.”

Joop van Tol – aftredend bestuurslid en hoofdredacteur

Na maar liefst 11 jaar als bestuurslid te hebben gefunctioneerd, doet Joop afstand van zijn stoel aan de ronde tafel. Hij geeft aan in een open e-mail en in het voorwoord dat de NVN een belangrijk deel van zijn leven is geworden, en hij niet uitsluit zich in de toekomst nog in te zetten voor de vereniging.
Hij geeft te kennen dat hij zich principieel niet kan vereenzelvigen met enkele recente ontwikkelingen en dat hij voor zichzelf enkele nieuwe paden wil bewandelen zoals het schrijven van een boek over Koi. Hiervoor heeft hij tijd nodig en wil het verstrengelen van belangen voorkomen.

Joop heeft zich altijd met verve ingezet voor het blad NVN-blad “KOI”, waarvoor velen van KoiQuestion ook al eens auteur zijn geweest.
Joop heeft zich voorts bijzonder vaak ingezet als cursus- en activiteitenbegeleider. Ook is hij medeauteur van het boek voor de Koi University geweest.
We bedanken Joop dan ook bij deze voor zijn inzet en samenwerking.

Ad Jacobs – aftredend bestuurslid opleiding en redactie

Hij is de man die de Koi University, de meest uitgebreide cursus op het gebied van Koi en gezondheid, mede-bedacht met Joop van Tol en deze en andere cursussen met passie bestierde.
Dat doet hij tot op de dag van vandaag met veel plezier. Als bestuurslid wordt er echter daarnaast nog wat extra van je gevraagd, dat voor hem fysiek langzaamaan een te grote belasting wordt:
“Ik wil nog wel doorgaan met cursussen en mijn deel van de HKS dit jaar nog verzorgen.” Nee, van Ad zijn we zomaar niet af 😉

Piet Vaessen – bestuurslid

Piet was al enige tijd uit beeld en niet meer actief als zittend bestuurslid. Dit vooral vanwege gezondheidsproblematiek in zijn directe leefomgeving. We wensen hem alle geluk en gezondheid toe!

Zo zie je dat met een kleine toelichting het al snel meer lijkt dan het voorstelt. Helemaal wanneer je er nieuwe kandidatuur tegenover stelt:

Rene Sakko – aspirant bestuurslid Public Relations

Rene is fervent hobbyist, doch diende niet eerder in de gelederen van de NVN. Hij heeft ervaring binnen koi gerelateerde groep(en) en een uitgebreid kennissen-netwerk binnen de hobby.

Indien verkozen, hebben we een interview met deze stukadoor reeds vastgelegd.

Mark Kleijkers – aspirant voorzitter

Na het gerucht dat zich in een lof-uiting op Facebook voordeed dat Mark, die al jaren de commissie van de Holland Koi Show aanvoert, zich verkiesbaar zou stellen, vroeg ik hem of dit waar is en of hij reeds ideeën heeft over de invulling;

“Ik heb altijd aangegeven dat ik de ambitie heb om ooit voorzitter te worden van de NVN. Nu er inderdaad 4 leden van het huidige bestuur stoppen ben ik gepolst of ik interesse had om voorzitter te worden. Na lang beraad heb ik besloten om me kandidaat te stellen. Of er andere kandidaten zijn? Zover ik weet niet maar dat zal 20 maart op de ALV blijken. Verder zal de invulling bepaald gaan worden in overleg met de andere (nieuwe) bestuursleden. Samen zullen we, mits we gekozen worden door de ALV, moeten gaan bepalen hoe we de vereniging verder gaan leiden. Dit zal na de ALV dus vormgegeven worden.”

Henri Croes als secretaris en Richard Beemer als Penningmeester

Deze twee blijven aan en zijn herkiesbaar. Daarachter staat nog een team van regio vertegenwoordigers en een KVA coordinator, het ledensecretariaat en de moderator van het forum.

Het zijn weliswaar geen presidentsverkiezingen, maar wel belangrijk voor de Koi-hobby in Nederland en België die verenigingen als de NVN samen met ons dragen. Wellicht zijn er nog andere kandidaten, maar dat zal blijken tijdens de algemene ledenvergadering.

 

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App