Casper het spookje gevonden op de bodem van de oceaan

Wetenschappers zeggen dat ze naar waarschijnlijkheid een nieuwe octopus variant hebben gevonden die nog nooit eerder werd aangetroffen of geïdentificeerd. De vondst werd gedaan in de stille oceaan tijdens een verkenningsmissie met een duikboot op meer dan 4000 meter diepte nabij de Hawaiiaanse eilanden.

Vorige week op 27 februari vond het team een lichtgekleurde octopus vlakbij Necker Island, zo stelt Michael Vecchione van het ‘National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). De octopus had geen vinnen en al zijn zuigers bevonden zich in een enkele rij op iedere arm, aldus Vecchione. Omdat het diertje geen pigmentcellen lijkt te vertonen en er meer uitziet als een zachtaardig geestverschijning zonder spieren is de associatie met Casper het vriendelijke sprookje snel gemaakt.

Niet eerder werd een octopus aangetroffen op deze diepte

Het is nog niet helemaal zeker, maar toch ook wel 99% dat deze soort nog nooit eerder werd beschreven. De vondst is met name opmerkelijk omdat er op deze diepte nagenoeg nooit dieren worden gevonden zonder vinnen. Überhaupt al zijn er nog niet eerder octopussen aangetroffen op een diepte van meer dan 4000 meter. Een diepte record dus. Verder is het juist een kracht van de octopus om zich met de chromatoforen in diens huid als een kameleon te vermommen; opmerkelijk dus dat ze variant helemaal geen pigment lijkt te bevatten.

Ik vind het werkelijk fascinerend! Wat er niet allemaal per ongeluk kan worden gevonden op de bodem van onze oceanen. Ineens zit er zo’n witte octopus helemaal alleen. Hoelang zal ze al deel uimaken van ons ecosysteem?Er leeft nog zoveel waar wij geen weet van hebben. Bizar is dat. We kunnen inmiddels werelden boven ons kijken over afstanden die we in een mensenleven niet eens af kunnen leggen, maar weten nog niet wat er onder onze voeten leeft.

bron: absmews.go.com

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App