Nieuwe trommelfilter van Aquaforte

Twee weken terug was het open dag bij Sibo, voor sommige Koi-hobbyisten bekend, voor andere misschien onbekend. Althans dat denkt men… Echter kent iedereen wel de merken Aquaforte, Ultrabead, Ultrasieve, Blue eco, Nitto, Kusuri. Dit is een ‘’greep’’ uit het assortiment wat Sibo ontwikkelt of verkoopt. Waarschijnlijk klinken deze namen bekender in de oren. Sibo levert alleen aan dealers en hoveniers, maar wanneer we meer over deze producten willen weten moeten we toch echt bij Sibo zijn.

Laat het nu net het geval zijn dat tijdens deze open dag de nieuwe trommel van Aquaforte wordt gepresenteerd. En niet zomaar een trommel… In eerste instantie was bij mij de gedachte wederom een nieuwe trommel op de markt? Deze nieuwe trommel van Aquaforte onderscheid zich toch wel degelijk van andere trommels. Is het niet het design van de trommel dan is het wel de prijs. Want dat laatste kan wel eens interessant worden voor de hobbyist (Voor de prijs kunt u contact opnemen met uw dealer).

201602_SIBO_Trommel_01

De nieuwe trommel van Aquaforte!

Wij zouden geen KoiQuestion heten als we geen kritische vragen zouden stellen voor jullie als hobbyist!

Het valt gelijk op dat de trommel uit één deel bestaat en alle hoeken netjes zijn afgerond. Als we de vertegenwoordiger spreken krijgen we dan ook gelijk het antwoord mee; deze trommel behuizing is ontwikkeld doormiddel van spuitgieten (onder hoge druk kunststoffen persen in de gewenste vorm). Het voordeel van deze toegepaste techniek is dat men geen enkele lasnaad meer heeft, immers zijn lasnaden arbeidsintensief en kunnen soms nog wel eens lekken. Dat alle hoeken zijn afgerond is mooi meegenomen natuurlijk, zo blijft er geen vuil liggen in de ‘’dode’’hoeken. siboWe zien ook dat de onderkant is afgeschuind naar de kant van de uitvoeren (de trommel is wel waterpas te zetten op de een vloer), wederom om vuil ophoping tegen te gaan. Het valt op dat er goed is nagedacht over het ontwerp van de trommel, maar we zijn nog niet klaar. Zo bestaat de trommel en de aandrijving(as) uit kunststof zodat bij gebruik van zout of medicatie geen corrosie-vorming kan optreden. Ook is er nagedacht over een slow start zodat de kracht op de trommel beperkt blijft bij het startte van de spoel-cyclus. Zodra de trommel enige weerstand voelt, zal hij de andere kant op draaien zodat hij zich niet vast loopt. Als dit ook niet lukt valt hij na enige tijd in storing en zal men hem handmatig moeten resetten, uiteraard na eerst een visuele inspectie uit gevoerd te hebben. sibo2Aquaforte (Sibo) heeft er voor gekozen om maar één uitvoering op de markt te brengen die 25m3 per uur kan verwerken. Als we de vraag stellen waarom maar één? Wordt er ons verteld, als men meer dan 25m3 per uur wilt verplaatsen wordt er meestal gekozen voor twee filterlijnen waardoor men ook graag alles gescheiden houd. Tevens kosten twee van deze nieuwe trommels minder dan een grote trommel van 50m3 per uur. De trommel beschikt over drie invoeren 110mm en twee uitvoeren 110mm, ook is er al rekening mee gehouden om een UV lamp te plaatsen in de trommel, dit door middel van een gecentreerde ring en een aansluiting op de besturingskast.

We zien dat er goed is nagedacht voordat deze trommel op de markt is gebracht, maar uiteraard zijn we benieuwd naar de ervaringen van jullie als hobbyist.

201602_SIBO_Trommel_03

Genoeg aansluitpunten voor diverse doeleinde.

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App