Incident onderdeel van stelselmatige mishandeling

Dat Japanners gek zijn op vis is geen geheim en dat zij voornamelijk het eten van rauw vis tot kunst verheffen in termen van sushi en sashimi is zelfs wereldberoemd. Japan staat echter ook bekend om zijn bizarre eetgewoonten, maar ondanks hun liefde voor vis op het bord enerzijds geldt anderzijds een diep respect voor de goudvis en Koi als gezelschapsdier. Dat weerhield een Japans stel er echter niet van om, na de vissen te hebben gedood door het toedienen van reinigingsmiddel aan het aquarium, de maar liefst 30 goudvissen langs de huig van een minderjarig meisje te dwingen. Yuko Ogata en haar vriend, Takeshi Egomi, lieten de dochter van Ogata,  de goudvissen stuk voor stuk opeten.

Ook hebben zij wel eens sigaretten uitgedrukt op de tong van het meisje

Het is bizar, maar vooral tragisch. Natuurlijk voor de goudvissen, maar vooral ook voor het 16-jarige meisje dat er gelukkig geen medische complicaties aan overhield. Deze gebeurtenis is onderdeel van een langere reeks mishandelingen waaronder het vastbinden op het bed, slaan en het eveneens dwangmatig eten van ijs en eieren tot het punt van braken. Ook hebben zij wel eens sigaretten uitgedrukt op de tong van het meisje waarvan de naam logischerwijs ongenoemd blijft. Het stel werd reeds vier keer eerder gearresteerd. De man ontkent de mishandeling, maar haar moeder heeft het reeds meermaals toegegeven.

Goudvissen geef je te eten, niet andersom.

Goudvissen geef je te eten, niet andersom.

Het is onduidelijk wat de motivatie is geweest tot het plegen van deze misdaden. Ook is onbekend of het meisje inmiddels in veiligere omstandigheden is ondergebracht, maar we hopen van wel zoals we ook hopen dat zij het de goudvissen niet kwalijk zal nemen en er een trauma aan over houdt. Er werden in het afgelopen jaar 89.000 meldingen gedaan van kindermishandeling volgens het Ministerie van volksgezondheid in Japan.

bron: The Guardian

Foto: The Complete Goldfish Care

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Comments are closed.