Dit artikel is deel 1 van 2 in de serie SIBO

SIBO heeft 6 plateauliften van 12.3 meter hoog, met 420 laden en 5300 locaties

Op donderdag 28 en vrijdag 29 januari 2016 hield SIBO een open dag voor genodigden. Tijdens de open dagen was er de mogelijkheid tot een rondleiding door het bedrijf en het volgen van meerdere lezingen over zwembad- en vijver-producten. Een uitgelezen kans om kennis te maken met onze hoofdsponsor.

De open dag was een uitgelezen kans kennis te maken met onze hoofdsponsor

SIBO is een technische groothandel in kunststof leidingsystemen, beregeningssystemen, aquacultuur en zwembadproducten (zie www.sibo.nl). Vooral interessant voor ons als Koi hobbyisten; onder het label AquaForte ontwikkelt SIBO verschillende producten. Voorbeelden hiervan zijn de UltraBead en de UltraSieve.

Op vrijdag 29 januari trok KoiQuestion vanuit twee uitersten van ons kikkerlandje, Groningen en Zeeland welteverstaan, richting het Noord-Brabantse Veghel. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen bij de receptie en begeleid naar het hart van de open dag. Een van de ruimten die bij SIBO op een normale dag wordt gebruikt bij het klaarzetten van bestelling, was ingericht als een expositie ruimte, compleet met bar.

IMG_0116

De expositie ruimte van de open dag

IMG_0114

Lunch, netwerken en bijpraten in de expositie ruimte

In de expositie ruimte maakten we kennis met Jan Mikkers (strategic marketeer), Marloes Oving (marketing & communicatie) en Rick de Laat (online marketing & communicatie) onder het genot van een kop koffie, die al snel werd gevolgd door een rondleiding.

IMG_0049

SIBO’s Front Office

Even een korte indruk van het bedrijf. In 2015 had SIBO 183 leveranciers en het aantal orders was 27.500, waarvan er maar 0.2% met een klacht terugkwamen. Voor de opslag van goederen is 1000 vierkante meter beschikbaar en de schappen hebben een hoogte van 12.5 meter.

IMG_0056

Genoeg ruimte en deuren voor inkomende en uitgaande goederen

Bijzonder om te zien zijn de plateauliften, die computergestuurd producten uit lades kunnen halen. SIBO heeft 6 plateauliften van 12.3 meter hoog, met 420 laden en 5300 locaties. Om een indruk te geven, een werknemer kan met behulp van deze liften 120 verzamelopdrachten per uur doen. Zonder de liften was dit niet mogelijk geweest.

IMG_0060

De onmisbare plateauliften

IMG_0064

De plateaulift brengt het gewenste product en geeft met licht aan waar het ligt

IMG_0074

Schappen vol met goederen

IMG_0081

PVC leidingen waren er ook

IMG_0080

Nog meer schappen

Door de opslagruimte lopend voelden we ons net als kinderen in een snoepwinkel. Genoeg producten (filters, pompen, voer, leidingen, etc.) waar we wel een bestemming voor konden vinden. Naast opslag verzorgt SIBO ook de assemblage voor een aantal producten, waaronder de UltraBead en filters voor zwembaden, waar ook een mooie ruimte voor was ingericht. Om klanten een overzicht te geven van de producten die SIBO levert, en voor het bespreken van zaken, is er een showroom die professioneel is ingericht.

IMG_0088

De assemblage afdeling

IMG_0100

SIBO’s showroom

IMG_0099

De ‘Blue lagoon’ in de showroom

We hebben een ontzettend leuke dag gehad bij SIBO, en waren erg onder de indruk van het bedrijf. Alles ziet er zeer netjes uit (en we hebben ons laten vertellen dat dit altijd zo is, en niet alleen voor de open dag) en is goed georganiseerd. Het aantal producten dat geleverd kan worden is gigantisch en er is zelfs ruimte voor nog meer uitbreiding.

We waren erg onder de indruk van het bedrijf

Wat vooral een positieve indruk heeft achtergelaten zijn de medewerkers van SIBO. Wij, maar ook de andere gasten, werden erg goed ontvangen en voor de open dag was aan alles gedacht. De bereidheid om hard te werken om SIBO een succesvol bedrijf te laten zijn, lijkt tot alle lagen van het bedrijf doorgedrongen. Het leek wel een grote familie.

Team SIBO en KoiQuestion

(Deel van) Team SIBO en Team KoiQuestion

Series NavigatieDuo-interview met productontwikkelaar Coen Franssen >>

Over Janine Doorduin

Dr. Janine Doorduin heeft zich als (neuro)bioloog in het dagelijks leven, toegelegd op het Koi Herpes Virus, maar haar interessegebied bestrijkt het hele spectrum aan pathogenen. Ook is ze Koi fotograaf, auteur, mooi, hobbyist en interviewer. Het meest bijzondere aan Koi vind ze de persoonlijke band die je ermee opbouwt.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App