Zoals de titel al doet vermoeden waren we in voor de maandwinnaar Koi-Idol van december 2015 voor het 3e jaar op rij bij Bennie. En zoals voorgaande jaren werden we op de oprit als eerste begroet door de zwarte Bouvier, twee keer blaffen en daarna is het goed. Bennie zien we een klein stukje verderop in de tuin en hij staat haast vanzelfsprekend bij zijn vijver te kijken.

Voor ons een mooie gelegenheid de deelnemende Koi Shiro te bewonderen en te controleren. Daar hadden we geen twijfel bij want reeds eerder zette hij deze Shiro in en won. Maar toch we moeten de Koi wel in levende lijve aanschouwen bij de hobbyist. Dat was allemaal dik in orde, zoals verwacht.

shiro-utsuri.JPG-1_40c8b5520938e8a776578018ac2a1ee5

Na enige tijd bij de vijver te hebben gestaan, kijkend naar de mooie vissen die hij heeft zwemmen gaan we toch naar binnen voor een bakje koffie en een gebakje. Eenmaal binnen verteld Bennie over het afgelopen Koi jaar en over zijn plannen voor komend seizoen. En dat blijken er toch wel een aantal te zijn, zo wil hij zijn vijver groter gaan maken. Dat zal geen probleem zijn gezien de ruimte hij nog heeft in de tuin om uit te breiden. Ook moet er een RVS trommelfilter komen, hier wordt momenteel al druk aan gewerkt.

Overzicht omgeging vijver 2

Bennie zal zijn vissen ook dit jaar weer tonen tijdens de door Koi Club Nederland georganiseerde Koishow in Oldenzaal. De vissen van Bennie doen al enkele jaren mee tijdens deze show en niet onverdienstelijk want hij heeft al de nodige prijzen “gepakt” in Oldenzaal. Dat hij een warm hart voor de hobby heeft blijkt wel uit het feit dat hij naast deelnemer ook als vrijwilliger meehelpt bij deze Koishow.

Restte ons uiteraard ook nog de uitreiking van de troffee en de waarde cheque welke bij het winnen van een maand bij Koi-Idol behoort en ook de bijbehorende finaleplaats welke bij het schrijven van dit artikel nog niet voorbij is.

Foto uitreiking (2)
Dit was de laatste uitreiking van de Koi-Idol van de maand in 2015, 20 maart 2016 wordt de winnaar onthuld tijdens de Koi-idol dag. Wie gaat het worden? We zullen zien!!

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App