Bijzondere Koi, Bijzondere prestaties, Bijzondere mensen

Na de keuringsdag op vrijdag, waar alleen jury, organisatie en pers onder strikt embargo (helaas lukte dit, als ware het de miljoenennota niet bij alle pers, waardoor al vroegtijdig de GC uitlekte) bij mocht zijn, werd de show vandaag officieel geopend voor het publiek. Waar gisteren in serene rust de Koi bekeken konden worden en er slechts af en toe een juryteam of collega-fotograaf langs kwam lopen, was het vandaag een drukte van jewelste in het Ryutsu Center.

IMG_0388

Het was een drukte van jewelste in het Ryutsu Center

IMG_0386kopie

Vele mensen kwamen de Grand Champion aanschouwen…

Vele nationaliteiten hebben we gezien; van Amerikanen tot Duitsers, van Scandinaviërs tot Zuid-Afrikanen. Mooi om te zien dat onze hobby overal bekend is en de Koi tot in alle windstreken van de wereld bemind wordt! Iets dat ook erg mooi is om te ervaren, is dat Koiquestion ook in al deze windstreken steeds bekender wordt. We werden vandaag op de show veel aangesproken door kwekers en hobbyisten uit landen waarvan we dachten “hoe kunnen ze ons toch kennen?!”. Mooi om te horen dat ons werk daar ook niet onopgemerkt blijft!

 Mooi om te horen dat ons werk daar ook niet onopgemerkt blijft!

Vanmorgen mochten onze vrienden van de Nishikigoi Vereniging Nederland Ronald Stam en Mark Kleijkers tijdens de All Japan examen doen voor hun Assistent Certified Judge voor de Shinkokai (de vereniging van kwekers en dealers die de show organiseert). Direct bij binnenkomst van team Koiquestion zagen wij dus een uiterst geconcentreerde Ronald en Mark bij de vats waarin de “examen vissen” zich bevonden. Het was mooi om te zien hoe serieus dit er aan toe ging en met wat voor beleving zij deze taak volbrachten! We hopen van harte dat jullie geslaagd zijn en als officieel Assistent Certified Judge aan het werk kunnen gaan! Gambatte!

Ronald en Mark examen 2

Ronald en Mark doen examen tijdens de AJKS

Mark en Ronald examen

Opperste concentratie!

Bernie Woollands en Rudy v/d Broeke deden vandaag eveneens examen, uiteraard hopen wij ook voor jullie dat de Shinkokai overtuigd is van jullie kunnen en jullie een extra graad in de Koikeuring aan jullie palmares mogen bijschrijven.

De rest van onze dag bestond uit het praten met kwekers, dealers en hobbyisten, het fotograferen van Koi… nog meer Koi en nóg meer Koi… Voor jullie! En omdat we alle prijswinnaars al langs hebben zien komen nu even géén major-award-winnende-Koi, deze houden jullie nog van ons te goed, maar zomaar wat beelden van wat de All Japan zoal te bieden heeft:

IMG_0542

IMG_0471

IMG_0467

IMG_0408

Narita San verzorgd een interview voor de Japanse TV

IMG_0397

Talkin’ Koi met collega Mark Gardner

IMG_0726

Doitsu Showa 65bu.

IMG_0687

Aka Matsuba 90bu Izumya Koifarm

IMG_0549

Ginrin Goshiki 55bu

IMG_0544

Zomaar een vat met gigantische Sanke

 

 

Series Navigatie<< SFF Kohaku als Runner-Up van All Japan 2016Koi overdose op de All Japan 2016 >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App