Dit artikel is deel 4 van 9 in de serie AJKS 2016

Welke andere Koi maakte het de Grand Champion zo moeilijk vandaag?!

Zoals we in het vorige nieuwsbericht al schreven, was het vandaag een nek-aan-nek race in het Ryutsu Center. De jury had het er erg moeilijk mee vernamen wij van diverse insiders. Maar welke Koi deed het hart van menig jurylid dan harder kloppen, maar dolf dan tòch net het onderspit tegen de Kohaku van Dainichi Toyota?

Dit bleek de, eveneens perfecte, Kohaku van Sakai Fish Farm (SFF) te zijn. Wat ons met name opviel aan deze vis is de perfecte bouw, geweldige massieve kop en de uitstraling… Een Kohaku met attitude! De huidkwaliteit was helaas nèt even minder tijdens de keuring, dus begrijp ik de keuze uiteindelijke keuze van de jury. Deze Kohaku mag zich daarom Jumbo Champion, de runner-up of nummer twee van de show, noemen. Niet te verwarren overigens met de Jumbo-titel voor de grootste Koi op de show zoals wij deze in Nederland kennen.

De Jury had het er erg moeilijk mee vernamen wij van diverse insiders…

Deze Koi is voor ons zeker geen onbekende en won vorig jaar de Grand Champion titel op de Rinyukai All Japan Nishikigoi Show. Met haar 94 centimeter uitkomend in de 90bu klasse zeker ook een “zwaargewicht”! Serieuze concurrentie voor de titel dus en helaas voor de eigenaar Felix Denanta kreeg deze Koi nèt te weinig stemmen voor de hoogste trede op het podium…

2016 Jumbo Champion All Japan KQ

SFF Kohaku, Jumbo Champion 47th All Japan Combined Nishikigoi 2016

Een enigszins geruststellende gedachte voor hem zal zijn dat het reeds een trend aan het worden is dat de Jumbo Champion van het ene jaar, vaak het volgende jaar…. juist… een trede hoger mag!

Het is uiteraard te vroeg om te zeggen dat deze geweldige driestapper de gedoodverfde kampioen van 2017 zal worden, maar als Ryuki Narita (de handler van de Koi) de Koi naar een nóg hoger level kan tillen kan wellicht de traditie worden voortgezet!

Series Navigatie<< And the winner is: Dainichi Toyota!All Japan groot succes! >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App