Doitsu Sanke won Kokugyo award!

We tellen in spanning af naar de grote wereldkampioenschappen Nishikigoi in Tokyo. Dat is echt aanstaand weekend al. Ondertussen hebben wij vernomen dat er ook een Nederlandse hobbyist zal participeren op dit daverend strijdtoneel. Nico Sellis, die je wellicht nog kent van ons laatste interview met hem, is bij Interkoi Arendonk wezen shoppen, of althans; hij heeft een Doitsu Sanke weten te bemachtigen die Luc, de eigenaar van Interkoi Arendonk,  al eens eerder aankocht van de Japanse (super)dealer Ryuki Narita die op zijn beurt de Koi selecteerde bij de kweker Shinoda, specialist op het gebied van met name Doitsu gosanke,

Zowel de huidkwaliteit als de bouw zijn zeer sterke features die deze Koi in het zadel helpen op weg naar een award. Dat zou dan ook niet de eerste keer zijn. De schubloze sanke meet nu zo’n 54 centimeter, maar wist al 11 centimeter geleden een zogeheten Kokugyo Award in de wacht te slepen op de All Japan Young Koi Show (Wakagoi) in naam van ‘Bompa Borgmans’, het pseudoniem van Luc Borgmans. Op de reguliere All Japan van de Shinkokai won nog nooit en Doitsu een Kokugyo award, best bijzonder dus.

Luc: “Het was de eerste Doitsu Sanke dat een Kokugyu prijs heeft gewonnen ten faveure van Kohaku, Showa en Sanke.”

Tiebo: “Dus deze Doitsu Sanke werd beter bevonden dan alle gosanke in dezelfde sizes?”

Luc: “De eerste en enige keer”

De Doitsu Sanke zal ingebracht worden door Ryuki Narita waar de Koi ook is verbleven en zijn verdere ontwikkeling en groei heeft doorgemaakt het afgelopen jaar. De Koi zal ook op de Wakagoi Show (All Japan Young Koi Show) worden ingezet. De daadwerkelijke win-kans is natuurlijk erg lastig te bepalen, dat is afhankelijk van diverse factoren zoals de conditie van de Koi op dat moment en ook de concurrentie speelt een rol. Wel wensen wij Nico Sellis veel succes en we hopen dat de Koi het nog een keer weet klaar te spelen en een mooie beker mee naar huis mag nemen.

Doitsu Sanke Shinoda

11 centimeter geleden

Doitsu Sanke Shinoda

Een Kokugyo Award geniet enorm veel aanzien. Vaak gaan vooral de Kohaku, Sanke of Showa ermee aan de haal, maar deze Doitsu Sanke sit er ook eentje te kapen. Wat zijn haar kansen dit jaar?

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App