Deelnemerslijst Euregio Koi Show 2016

Als weer de deelnemerslijst mogen geloven wordt het een sterk staaltje powerplay op 28 en 29 mei aanstaande in Oldenzaal. De deelnemerslijst aan de Euregio Koi Show is beslist geen slappe thee, maar een rijke melange!

De Euregio Koi Show is de laatste jaren groot geworden. Het kindje van Koi Club Nederland begon als tentoonstelling met een handje vol showvaten. Gezelligheid was troef en het smaakte al snel naar meer. Zowel hobbyisten die hun Koi inzetten als dealers die er hun waar aanprijzen voelen zich er wel bij, daar in het oosten van het land waar ze cola met dubbel o horen gesproken. En sfeer is aanstekelijk, want inmiddels weten ook onze zuiderburen de show te vinden.

De organisatie voelt nu niet meteen de ambitie om de show nog groter te maken. “Meer wedstrijdvaten is meer dan wat kuubjes water toevoegen. Het vergt opschaling van systemen en monitoring, het waarborgen van de gezondheid van de Koi is essentieel en leidend. Dat vergt veel vrijwillige en verantwoordelijke handjes”, aldus Patrick Beld van KCN.


Deelnemerslijst Euregio Koi Show 2016

Hobbyisten:
Dennie Landkroon
Nico Sellis
Michaela Schlossarek
Meal Bolhaar
Mark Bijvank
Pilip Poppe
Wiechert Fuit
Carlo Neven
Sergio Verheij
Willem Arisse
Peter Velzel
Ramon Honders
Bas Wiltens
Else en Bjarne Hansen
Lotte en Carsten Haar
Edward Verhoeve
Jan Pluimers
Martin van der Stel
Pia en Rutgher bengtson
Dealers:
Frieslandkoi
Koi Nature Friesland
Kims Koi
Fremabo
Quality Koi
Koi Freak
Besuto Koi
InterKoi Arendonk
Koicentrum van Keulen
Vijvercentrum De Koistal
Chikara Koi
Floors koi Shop
Koisenter
Arts&Ants
Yachade KOI
Koicentrum Steenwijk
RR-Koi
Happy Koi House
Koi Maas en Waal

Er staan op dit moment reeds 38 deelnemers aan de wedstrijd geregistreerd die op het Hulsbeek plaats zal vinden in Oldenzaal. Daarvan zijn er maar liefst 19, dat is exact de helft, hobbyist, waarmee het karakter van een hobbyisten show nog steeds gewaarborgd blijft. Onder deze hobbyisten bevinden zich bekende namen als Wiechert Fuit, Sergio Verheij, Filip Poppe, Edward Verhoeve en Martin van der Stel, allen hobbyisten die al eens een Major Award in de wacht wisten te slepen op een Koi Show. Maar ook genoeg ruimte voor andere hobbyisten dus in het spelersveld.  Wiechert Fuit kwam vorig jaar al eens voor de camera en kondigden we aan als een hobbyist om rekening mee te houden. kan hij die voorspelling waarmaken? Minder bekend in het showcircuit, maar al wel eens door ons geïnterviewd is Nico Sellis. Zal zijn belofte, een gokje die hij verkoos boven de kashira van Yamatoya, het waar kunnen maken? Onder hen zijn vier vrouwen, waarvan drie tezamen met waarschijnlijk hun wederhelft staan ingeschreven, maar Michaela Schlossarek durft het helemaal alleen. Leuk om ook Girlpower aanwezig te hebben op de show.  

Interview met Wiechert Fuit - Beste hobbyist op de Euregio Koi Show 2014

Interview met Wiechert Fuit

Euregio Koi Show 2014

Zoals de hobby bedoelt is

Ook onder de deelenmers bevinden zich klinkende namen zoals titelverdediger Floors Koi Shop. Hij won de wedstrijd de afgelopen twee jaren. Dat deed hij met eenzelfde Koi die nu niet meer zijn gelederen siert. Zijn hattrick moet hij dus proberen waar te maken met een andere Koi. Bovenaan dit lijstje staat een Miyatora Sanke die ook vorig seizoen al hoge ogen gooide op diverse Koi Shows en op de Euregio koi Show goed was voor een Adult Champion. Echter staat de Koi ook in optie op de website van de dealer en het is dus onduidelijk of deze ingezet zal worden. Ik verwacht verder vanuit Belgie veel vuurkracht in de kleinere sizes van Quality Koi en ook Kim’s Koi, die vaak de strijd leveren om de Baby Champion en Young Champion. Dat zijn ook meteen de meest zuidelijke deelnemers. De meest Noordelijke komt uit Nieuwe Pekela en heet Fremabo. Voor hem, maar ook voor Yachade Koi zal het de eerste keer zijn deel te nemen aan deze wedstrijd. Ook lokaal zijn Koicentrum van Keulen, Koi’s Enter en Happy Koi House. Besuto Koi begon haar show carriere vorig jaar op deze plek met twee Major Awards. Weten ze deze lijn door te zetten? En wat mogen we van Koi Freak verwachten die vorig jaar ook furore maakte in de showscene?

Er bestaat nog een mogelijkheid om deel te nemen

Zonder ze allemaal te benoemen, kun je zelf aan het lijstje zien dat het een waardige wedstrijd wordt. Vanuit de hoek van de hobbyisten verwacht ik wel een verrassing en het zal dan ook een spannende strijd worden. In principe zijn de inschrijvingen gesloten, doch wie als standhouder nog in wil schuiven op de show bestaat er mogelijk nog de mogelijkheid tot deelname aan de wedstrijd. Wacht in dat geval niet te lang en neem contact op met info@koiclubnederland.nl. Ook als vrijwilliger voor het event kun je jezelf nog altijd aanmelden middels hetzelfde adres. Later zullen we ook de complete lijst met standhouders met jullie delen.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App