Dit artikel is deel 1 van 9 in de serie AJKS 2016

Over een ruime drie weken weten we het!

Dan openen zich in Tokyo namelijk de deuren voor de 47e editie van de All Japan Combined Nishikigoi Show. Naar deze show wordt jaarlijks reikhalzend uitgekeken door de gehele Koiscène wereldwijd. De reden? Hier zwemt tijdens het laatste weekend van januari namelijk “een beetje cliché-uitspraak is het wel” het absolute neusje van de zalm op Koigebied. De beste van de beste Koi worden “as-we-speak” klaargestoomd voor de prestigieuze Wereldkampioenschappen Koi, welke traditioneel plaatsvindt in het Ryutsu Center in de Japanse hoofdstad Tokyo.

De beste van de beste Koi worden “as-we-speak” klaargestoomd voor de prestigieuze Wereldkampioenschappen.

De show is qua opzet absoluut niet te vergelijken met de shows hier. Waar in Europa de shows meestal worden gecombineerd met een beurs waar men in Aziatische sferen Koi, hardware en allerhande Oosterse snuisterijen kan kopen, is het bij deze show in Japan enkel Koi kijken. Ja… er is een koffiehoek én er staan enige kleine stands waar dealers hun bedrijf promoten en fabrikanten van asociaal grote voerapparaten (om de mudponds te voorzien van voer) hun showmodellen tentoonstellen, maar verder is het Ryutsu Center maar een relatief saaie en kale bedoening.

All Japan Koi Show_1

Het Ryutsu Center zelf is maar een relatief saaie en kale bedoening…

All Japan Koi Show_2

…maar bij ieder vat dat je bekijkt valt de mond open van verbazing over de kwaliteit Koi die er in rondzwemt!

Je zult je hier echter geen seconde druk om maken, want de hele zaal staat vol met de alom bekende blauwe showvats en bij ieder vat dat je bekijkt valt de mond open van verbazing over de kwaliteit Koi die er in rondzwemt. Het zal voor de jury, bestaande uit kwekers omdat het hier een Shinkokai-show betreft, zeer waarschijnlijk een gigantisch karwei en verantwoordelijke taak worden om een waardig opvolger voor de SFF-Kohaku van Mr. Chen Zhang (handled by Narita Koifarm) aan te wijzen als Grand Champion van de show.

Grand Champion Kohaku All japan Combined Nishikigoi Show 2015

Wie wordt de opvolger van de Grand Champion All Japan Combined Nishikigoi Show 2015: SFF-Kohaku van Mr. Chen Zhang (handled by Narita Koifarm)?

KoiQuestion is uiteraard aanwezig bij de show en zal jou live vanaf het strijdtoneel weer op de hoogte brengen van alle winnaars, voorzien van de laatste nieuwtjes en mooie sfeerbeelden van het WK-Koi in Tokyo! Ook in de aanloop naar de AJKS 2016 zullen wij je informeren over alles wat je moet weten over de show…

KoiQuestion is uiteraard aanwezig bij de show en zal jou live vanaf het strijdtoneel weer informeren!

Blijf Koiquestion.nl daarom ook in de komende weken scherp in de gaten houden!

Series NavigatieEen Belgische stem op de All Japan! >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App