Op bezoek bij Filips Koi Shop

Wanneer je door de schutting komt bij Filips Koi Shop vallen je onmiddellijk twee dingen op; een superstrak en prachtig afgewerkte vijver en de glazen pui die zij in de achtergevel van hun woning hebben verwerkt. De vijver grenst, met alleen tussenkomst van het pad, vrijwel meteen aan die gevel dus ik kan mij zomaar inbeelden dat Filip of zijn vrouw Sandra s’ochtends in hun badjas op een gure dag, zoals ook deze was, voor de pui staan om gewapend met een kopje koffie hun Koi een goedemorgen te wensen. Nog beter is het natuurlijk op een zomerse dag waarbij de pui open staat en je zo de vijver in zou kunnen lopen als je niet oppast.

De vijverrand is namelijk zo strak afgewerkt, dat deze bijna een met het water is.

De vijverrand is namelijk zo strak afgewerkt met het waterpeil ook zo strak tot aan de vijverrand dat het pad naadloos overloopt in het wateroppervlak. Hieruit blijkt meteen ook het vakwerk want met zo een fijn randje is elke millimeter dat de vijver niet waterpas staat, een storende factor; “Dat is de job hè”, lacht Filip terloops, terwijl hij zijn trots onderdrukt, iets dat hem niet zo best afgaat. Het is dan ook vooral de vijverbouw waarin hij zich dagelijks bekwaamt. Maar wie denkt dat Sandra niet haar steentje bijdraagt en alleen maar de mooie vrouw van is, die heeft het goed mis. Ook zij staat ‘in de bouwput’ om vijvers te doen herrijzen.

Bezoek Filips Koi ShopFilips Koi Shop

We brengen Filip de spullen terug die hij zo genereus aan ons ter beschikking had gesteld tijdens de Holland Koi Show voor de PLC demonstratie van KoiQuestion. Om hem te bedanken, maar ook omdat het te doen gebruikelijk is in België, brachten we de meest luxe koeken mee die we konden vinden. Omdat het zo te doen gebruikelijk is hadden we tijdens een eerder bezoekje die dag ook al dat zoete geluk naar binnen zitten schrokken. Desniettemin ging deze er zonder lichte tegenzin achteraan. We namen zetel achter die beschreven pui, een ruimte die zich qua sfeer nog het beste laat omschrijven als een lodge, je weet wel zo’n typische recreatiehut aan het meer van een bos, compleet met haard en man wat is dat lekker met de rug er naartoe. Vooral als je er dan een kop koffie of twee bij krijgt. Als dan de iPad boven tafel komt en we alle Koi die Filip tijdens zijn laatste Japanreis kocht uitvoerig bespreken, vliegt de tijd voorbij. We wilden nog wat vissen bowlen buiten, maar het was te donker geworden en eigenlijk vonden we het ook te koud buiten, terwijl het binnen zo heerlijk warm was dat we vooral niet haastig alle facetten van hun Koi en ook de ontwikkelingen bij KoiQuestion hebben besproken. Ze wisten nog niet dat je met de nieuwste IOS update ook op je eigen gemaakte video’s kan inzoomen en dat werpt, omdat Filip alles filmde met een iPad (lees: groot scherm) een heel andere blik op kritisch kijken, we besluiten dat het alles niets tegen valt.

Hun pijn is zichtbaar en je voelt aan dat deze mensen ook de beste vriend voor hun huisdieren zijn

Wat wel tegenviel was het verlies van hun zo dierbare viervoeter, die hen pas enkele weken daarvoor was ontvallen. Hun pijn is zichtbaar en je voelt aan dat deze mensen ook de beste vriend voor hun huisdieren zijn; een warme gedachte wanneer je met een Koi dealer te maken hebt. Dat het terrein onbewaakt blijft hoeft de potentiële dief zich niet op verheugen, een nieuwe vriend en waakhond komt er wel, maar eerst een geschikte kweker en bloedlijn zoeken. 😉 Inmiddels kan ik jullie vertellen dat deze reeds gevonden is en dat niemand meer ongeschonden het terrein afkomt bij hun nieuwe Duitse herder, is het niet met een bijt in je kont is het wel met een lik in je gezicht 😉

filipkoi

Als je hier niet verliefd op wordt weet ik het ook niet meer….

Als we elkaar er voor de vierde keer aan moeten herinneren dat we toch echt nog een uur moeten rijden, gaan we wel staan, maar zijn we nog beslist niet weg. Omdat de goed geplaatste verlichting zijn werk doet rondom de vijver en dit soort bezoeken nu eenmaal zo lopen, zijn we al vlug nog een poosje in gesprek aan de rand van de vijver en bekijken we nog even het pompwerk. Filip gebruikt een zogenaamde waaierpomp om zo relatief goedkoop manier water te verpompen. Het geniet zijn voorkeur boven airlift waarover in een later artikel meer.Bezoek Filips Koi Shop

Als we ze verdere sterke hebben gewenst met hun recente verlies laten we Filip en Sandra achter in hun huis, dat voor ons heel even voelde als een recreatiewoning, als een korte vakantie in België. We komen er zeker nog eens.

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App