Dit artikel is deel 12 van 21 in de serie Nieuws van de Vakhandel

Het is bijna onbeschrijflijk wat Koi bij een hobbyist aan gevoelens kan los maken. Het aanmaken van bijvoorbeeld een simpel stukje sumi op de juiste plek kan ons een geweldig gevoel geven. Hoe stom ook, alleen al een bepaalde glans van het water kan ik intens van genieten, omdat ik weet dat je hier hard voor moet werken.

kenn

Neem nu alleen al de rust en het een worden met je vijver. Koi en omgeving is eigenlijk zo mooi, dat is met geen pen te beschrijven. Omdat bepaalde gevoelens en kennis inderdaad niet met een pen zijn te beschrijven, is er ook niets mooier dan onze gezamenlijke kennis met elkaar te delen. Vorig jaar hebben we dit vanuit Chikara Koi voor het eerst in een zaal gedaan en ik denk dat dit een enorm succes was.

Omdat wij graag u en onze passie willen delen, hebben we voor 2016 weer een Chikara Koi kennisdeling-dag georganiseerd. De kennisdeling van deze dag zal weer geheel puur over onze hobby zijn, met geen enkel commercieel belang bij de onderwerpen. Dit zal er voor zorgen, dat we na deze dag hopelijk weer een stapje kunnen maken in onze hobby.
Ook deze keer zal deze dag zal weer geheel gratis zijn. Bij aankomst ontvangt iedereen 2 consumptie bonnen. Chikara Koi zorgt voor een eenvoudige lunch en tevens zal in de middag een bittergarnituurtje zijn ronde doen. De gehele dag is koffie en thee gratis. Meer consumpties zijn verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding aan de bar.

We zullen om 11:00 uur starten. De zaal is toegankelijk vanaf 10:30 uur.

Aan het eind van deze dag is er de mogelijkheid aan de bar gezellig na te praten.
Wij hebben dan ook een prachtig programma voor deze dag met drie totaal verschillende en zeer interessante onderwerpen:
Mike Snaden zal het spits afbijten, deze gastspreker komt speciaal voor ons uit de UK en is eigenaar van Yume Koi. Mike is gepassioneerd door water en Koi en heeft hierdoor de afgelopen jaren dan ook zeldzame resultaten gehaald in waterkwaliteit en het laten ontwikkelen van Koi. Hij begeeft zich al zeer veel jaren heel dicht bij de kwekers. Waardoor hij vanaf de sembetsu, tot dat de vis uit de mudpond komt hierbij aanwezig is. Door de goede contacten met de kwekers heeft hij de afgelopen jaren mogen zoeken naar de geheimen van de mudponds. Hij heeft van verschillende kwekers de mudponds en hun geheimen ik kaart gebracht. Deze geheimen komt hij dan ook deze dag met ons delen.

Joop van der Zalm onze tweede lezer is een gepassioneerd hobbyist, steun en toeverlaat achter de schermen van Chikara Koi. Hij heeft zowel voor Chikara Koi, als voor diverse Koibladen prachtige artikelen geschreven. Zijn gave is, om moeilijke onderwerpen begrijpelijk op papier of in lezing uit te leggen, een kunst wat niet iedereen is gegeven. Joop gaat ons meenemen op en onder de schubben van een Koi, oftewel de huidkwaliteit en pigmentatie.

Pak je koffers maar vast in, Chikara Koi neemt u mee op reis door Japan op zoek naar uw droom-Koi.
John de leur de man achter Chikara Koi is en blijft hobbyist, met een enorme passie die hij graag met hobbyisten wil delen. Hij neemt jullie mee op zijn reis door Japan op zoek naar de krenten uit de pap. Hij begeleidt ons langs diverse kwekers en verteld hierover alle ins en outs.
Vanwege de veiligheidsredenen mogen wij maar een bepaald aantal personen kwijt in onze zaal.
Dus vol = vol en wees op tijd met aanmelden.

De lezing is op zaterdag 27-2-2016.

Aanvang 11:00 uur, zaal open om 10:30.
Verwacht einde rond 15:00 uur.
Adres:
Hazelaarsplein 3, 4131 AC Vianen
Tel 0654391029
Aanmelding graag via mail info@chikaraKoi.nl

 

Series Navigatie<< Zaterdag Open Dag bij Natsukoi!Koichallenge, wie durft het aan?! >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App