Kerstavond is normaal de nacht waarin een bezoek van de kerstman verwacht wordt, echter de Japanse baai bij de plaats Toyama kreeg heel ander bezoek! Qua kleur was er wel een gelijkenis te zien tussen de kerstman en de reuzeninktvis van bijna 4 meter die een aantal uur in de baai rondgezwommen heeft, maar daar hield het toch wel bij op!
Ojiya-Toyama Op ruim 2,5 uur rijden van Ojiya is de baai van Toyama te vinden

Deze bijzonder mysterieuze inktvis laat zich niet vaak zien en daardoor weten we weinig van dit enorme dier. Normaal leeft de reuzeninktvis, de grote broer van de pijlinktvis, op dieptes van 300 tot 1500 meter, het is dus heel bijzonder dat de inktvis in Toyama zo lang rondgezwommen heeft.

Een aantal duikers hebben zich eraan gewaagd een stukje met het enorme beest mee te zwemmen en dit heeft een aantal spectaculaire foto’s opgeleverd, hieronder paar close ups van de toch wat kwaad kijkende inktvis. foto reuzeninktvis ANN News
reuzen inktvis ANN news 3
Over de reuzeninktvis gingen in vroegere tijden hele wilde verhalen, aan dit mythische dier, ook wel Kraken genoemd, zijn flink wat scheepsrampen toegeschreven. Van de Noorse mythologie uit 1250 tot de films Pirates of the Caribean, grote zeemonster lijkend op de reuzeninktvis zorgen voor scheepsrampen door met hun enorme tentakels een schip door midden te breken! In beschrijvingen van zeelieden die dergelijke rampen overleefd hebben kwamen steevast de geluiden over dit enorme zeemonster naar voren. In wekelijkheid is een exemplaar van zulke afmeting nog nooit gezien. Of de reuzeninktvis in Toyama, het kleine broertje is van de mythisch Kraken blijft dus gissen!

Bron: Daily Mail

Comments are closed.