Kerst is het feest van een boom en van licht, van gezelligheid en warmte, van lekker eten en natuurlijk flink auwehoeren over Koi?! Ja, wacht dacht je dan?!

“Met kerst moet je stilstaan bij…” Natuurlijk niet! Je moet vooral volop genieten en er juist niet teveel bij stilstaan. Momenten zijn zo breekbaar, er teveel mee bezig zijn doet dat barsten. Het forceert het geluk dat je eruit haalt en maakt het onecht.

De meest dierbare avonden realiseer je jezelf past achteraf

Iedereen heeft wel iemand in de familie die het kerstdiner meer meemaakt door een lens dan in real-life. Begrijp me niet verkeerd hoor, foto’s zijn dierbare herinneringen voor later, maar houdt het bij eentje vooraf en achteraf en geniet verder vooral door er zo min mogelijk mee bezig te zijn. De meest dierbare avonden realiseer je jezelf past achteraf.

Verwacht niets, of niet teveel dan kun je nog eens verrast worden. Plan niet teveel, maar laat het gebeuren, op je afkomen en maak je vooral niet druk om die kleine dingen. Voor sommige mensen is dat meer stress dan genieten want alles moet tot in de puntjes. Op kerstavond nog tot zes uur shoppen en zich nog druk maken of alles wel binnen is, gestrest in de keuken, bijna boos wanneer iemand een kwartier te vroeg komt, vol onvrede over een vergeten smaak dubbeldrank en owee als er een bal scheef hangt in de boom.

Koi ontwikkeling is één van mijn favoriete gespreksonderwerpen.

Kerst is zo stiekem steeds meer een ding geworden, terwijl het juist alles behalve dat is. Het is je vast wel eens gevraagd: “Wil je het eens niet de hele avond over Koi hebben”. Begrijpend knik je ja en dat meen je ook totdat iemand er naar vraagt; “hoe is het met de visjes?” Je zou toch bijna je hele avond verpesten door je in je passie te verliezen?!

Nee, aan mijn lijf geen polonaise. Overmorgen zijn de winkels gewoon weer open. Wie het te doen is om de cadeaus, wie het te doen is om een prefect plaatje of om de schone schijn ten overstaan van de (schoon)familie, die begrijpt niet de magie van kerst en zal altijd net naast het concept geluk grijpen. Het geheim namelijk is juist dat het een dag is als een ieder andere dag. Het enige dat je nodig hebt is eenzelfde dag en plaats afspreken, wat lekkers op tafel en de rest laat je over aan waar kerst echt voor staat; jezelf zijn, spontane gezelligheid, lekker eten, Kolonisten van Catan of sjoelen en heerlijke muziek luisteren óf de kerstspecial van ‘All you need is love’ kijken. Wat het ook is dat jou of jullie gelukkiger maakt, als je maar jezelf bent, dat is goed genoeg!

Geluk ben jezelf, straal dat uit

Voor mij en wellicht ook voor jou is dat lekker lullen over Koi want kerst is een dag als iedere andere en genieten wil ik ook deze dagen zoals iedere andere. Geluk ben jezelf, zo luidt de kerstgedachte van KoiQuestion; straal dat uit!! En vooruit, wanneer je schoonmoeder met de neus in de ijstaart belandt mag je best nog even een foto tussendoor maken.

Vrolijk kerstfeest!

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website