Dat het bijna kerst is kunnen we niet aan het weer merken, I’m dreaming of a white christmas, is nu wel een heel toepasselijke liedje. Dream on! zou ik zeggen, de winterkap op de vijver voelt momenteel toch best wel overbodig! Bij ons stond een van de platen van de winterkap zondag de hele dag open om zo toch nog even van de vissen te kunnen genieten.

Ik vind het zelf echt jammer zo’n afgedekte vijver, buiten dat het esthetisch niet zo’n fraaie toevoeging aan de tuin is, ontneemt het ook nog het zicht op mijn zwemmende vrienden. Om toch nog aan de aanbevolen hoeveelheid schubben kijken te komen gaan wij regelmatig bij dealers op bezoek, zeker in deze tijd een goede zet! Bijna alle dealers hebben de nieuwe aanwinsten van de herfst Ikeage binnen en daarom is dit dus hét moment om de pareltjes te gaan bekijken en wellicht je slag te slaan.

IMG_0294
Sneeuw op de winterkap lijkt nog heel ver weg!

Met echt winterweer kan ik allemaal leuke activiteiten bedenken om te voorkomen dat de hele kerst binnen doorgebracht wordt, schaatsen, wandelen over het strand of door het bos, maar met een regenachtige kerst in het vooruitzicht lijkt het toch een binnenactiviteit te worden. Je kan natuurlijk de hele kerst de bank niet afkomen, maar een bezoekje aan een koidealer is misschien een beter alternatief!

Bezoek met kerst een Koidealer en kom zo aan je aanbevolen dosis schubben-kijken!!

Wij hebben onze sponsoren gevraagd aan te geven of ze open zijn tijdens kerst en hieronder een overzichtje van de respons!

Spierings vis is niet open tijdens Kerst maar omliggende dagen wel,totaan het einde van het jaar geldt een kortingsacties waarbij de korting op kan lopen tot wel 20 %. Spierings Vis is te vinden is Oss en naast Koi hebben ze ook een flink assortiment aquariumproducten.

RR Koi uit Oldenzaal is op afspraak open.
Fremabo is tweede kerstdag open van 12:00 tot 17:00, de omliggende dagen hebben aangepaste openingstijden.

Blog Kerst Niigata in de sneeuwBesneeuwde mudponds in Ojiya, foto Koikichi
Quality Koi is tweede kerstdag open en heeft een 20% kortingsactie op oude voorraad Koi en producten.
Koi Centrum Noord is ook tweede kerstdag open van 13:00 tot 17:00 en heeft een mooie voorraad Koi zwemmen waaronder veel vissen van Momotaro. Daarnaast is de overdekte en verwarmde opgroeivijver open voor publiek, de 40 vissen die hierin verblijven kunnen deze winter goed doorgroeien!
Chikara Koi in Vianen is tweede kerstdag open van 11:00 tot 16:00 en zorgt voor een hapje en een drankje tijdens het bekijken van alle nieuwe aanwinsten.

Ik heb geruchten gehoord over Joachim met een witte baard!

Koi Centrum Tiel heeft een spetterde kerstshow in de planning, ik heb geruchten gehoord over Joachim met een witte baard! Benieuwd naar deze kerstactiviteiten heb ik contact gezocht en Joachim vertelt mij het volgende, “we hebben dit keer de lat hoog gelegd betreffende de gemiddelde kwaliteit met veel vrouwelijke Koi en Koi met potentieel voor de toekomst. We hebben tijdens de laatste Japanreis een aantal ongeselecteerde bakken koi opgekocht waardoor we hogere kwaliteit koi voor aantrekkelijk prijzen kunnen aanbieden”. Ook is de opgroeifaciliteit open voor uitleg van het opgroei concept en natuurlijk om de vissen die daar zwemmen te bekijken, dit is echt de moeite waard!

Shinto Japanse Koi in Wakken, Belgie is ook geopend tijdens de feestdagen.
Bij Thierry kun je op eerste én tweede kerstdag terecht, vrijdag 25 december van 11 tot 15 uur, zaterdag en zondag 26 en 27 december van 11 tot 17 uur.

Onze Koi route voor tweede kerstdag is al uitgestippeld, ga jij ook één of meerdere dealers bezoeken? Misschien lopen we elkaar wel tegen het lijf en kunnen we samen boven de bakken met de nieuwste aanwinsten hangen! Fijne kerstdagen!

Comments are closed.