Dit artikel is deel 1 van 25 in de serie Op bezoek bij

Drie weken terug waren wij in het Belgische Boortmeerbeek, bij niemand minder dan Kim Cloet. Wij waren van harte welkom in zijn kubus, dat heet, nadat hij even een Koi redde die net een te groot sprongetje maakte van blijdschap dat er twee Hollanders langskwamen waardoor hij op het droge belande.

Bezoek Kim's Koi november 2015

Kim voor zijn Kubus

Het ijs is dan meteen gebroken of kwam dat meer door de koeken die wij hadden meegebracht? Als snel hebben we het over die zwemmende juwelen en eigenlijk zijn we daar ook niet meer mee gestopt die ochtend. Als we een rondje maken in de zaak lijkt het alsof Kim niet alleen ons had verwacht, maar ook Rob de Geus (daar wordt ik niet echt vrolijk van!) . Alsof hij een sterrenrestaurant runde, was alles keurig gelabeld op kleur. Hoezo zal je denken? Nou, in een koizaak met meerdere bakken is het zo gebeurd dat je het ene netje ook voor het andere gebruikt. Dit geldt ook voor de koisok, bowl en meer. Om eventuele kruisbesmetting te voorkomen heeft iedere bak dus een eigen kleur en alle atributen, tot en met het voeremmer en de certificaten van de Koi die erin zwemmen zijn gelabeld met die kleur. Zo kan er geen misverstand ontstaan.

Bezoek Kim's Koi november 2015

De vijver, koisok, schepnet, emmer, bowl, alles is gemerkt in dezelfde kleur

Bezoek Kim's Koi november 2015

Bezoek Kim's Koi november 2015

Op het moment ondergingen de Koi een behandeling daar zij net uit Japan komen, deze vissen konden we dus niet goed zien, maar wel dat de bakken mooi afgewerkt zijn en onder andere worden gefilterd met Trickle torens. Om toch de daad bij het woord te voegen neemt kim ons mee naar zijn eigen kas alwaar hij vissen houdt die hij graag zelf nog door wil laten ontwikkelen. Dit is de hobby van Kim zo kun je wel stellen en het is dan ook erg mooi opgezet. Hier bowlen we diverse Koi en hebben we ook nog een leerzame video gemaakt die op een later moment hier op KoiQuestion zal verschijnen. Het was ook hier waar de populaire Harlem Shake variant werd geschoten middels een Gopro camera.

We hebben het over de verwachting die je bij een tosai of nisai kan hebben en het daaraan gekoppelde prijsetiket, zonder dat je garanties hebt. Dat heet dan hobby, maar het genot is groot wanneer een en ander zich wel ontwikkelt conform verwachting.

Bezoek Kim's Koi november 2015

Kim is niet zo klein, zijn Koihuis is gewoon zo groot.

Bezoek Kim's Koi november 2015

Die moeten we even van dichterbij bekijken.

Dat Kim over de skills beschikt weten we, maar binnen Kim’s Koi loopt nog een ”troef”.  Waar Kim vier op mag zijn! Hij staat beter bekend als ”Den Danny”. Iemand die al eens bij Kim is geweest kent hem wel, we kunnen dan ook zeggen dat hij bij het meubilair hoort. Danny Tanghe is een medewerker van Kim’s Koi, maar als ik het bij het rechte eind heb tevens ook goede vrienden. De eerste kennismaking met Danny was tijdens een bezoek aan Kim, ik zag ze discuteren boven de bak over een bepaalde Koi. Even later raak ik ook verstrengeld in het gesprek over de betreffende Koi, al snel had ik door dat bij Danny ook het hart sneller gaat kloppen als het over Koi gaat. Eenmaal thuis gekomen en een nieuwe Facebook vriend verder, kwam ik er al snel achter dat Danny niet een doorsnee hobbyist is.. Hij laat ontwikkelingen zien, keer op keer van geweldige resultaten! We hebben dan Danny ook zo ver weten te strikken dat we in de loop van 2016 eens een kijkje gaan nemen bij deze ”hobbyist”.

Danny Kims koi

De beruchte Koi hobbyist “Den Danny”

Series Navigatie<< Tweede locatie voor Wisikoi10 jaar NVN vrijwilliger beloond met pin! >>

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Comments are closed.