Wie goed doet, goed ontmoet

Sergio Verheij was niet de winnaar van de reis naar Japan die er jaarlijks valt te verdienen in de finale tussen de maandwinnaars van de Koi idol competitie. Toch kreeg hij die felbegeerde prijs, of beter gezegd droom in de schoot geworpen toen Martin van der Stel besloot de prijs af te staan aan de hobbyist. Dat verhaal kun je hier terug lezen. Dat zoiets een vriendschap smeed moge duidelijk zijn en dat moet dan wel van twee kanten komen zo dacht Sergio.

Schilderwerken van Sergio Verheij

Voor Martin is de Sanke genaamd ‘The One’ die hij aankocht bij Floors Koi Shop een zeer speciale; beslist een kampioen. Toen Martin afgelopen weekend bij Sergio op visite kwam, wachtte hem een verrassing. Sergio, die al vaker en op meer fronten artistieke vaardigheden heeft getoond met altijd Koi als onderwerp, heeft speciaal voor Martin zijn Sanke op hout gemaakt. Het voelt goed voor Sergio dat hij iets terug kan doen. De kunstwerken zijn door Sergio gemaakt door eerst de contouren in het hout te branden en deze vervolgens te beschilderen. In ieder werk laat hij ook een bonsai-tak terugkomen.

Schilderwerken van Sergio Verheij

Schilderwerken van Sergio Verheij

Het is een waarachtig mooi voorbeeld hoe het kan gaan, dat je zomaar een vriend voor het leven hebt, dat zelfs je clubkleuren overstijgt. Het is waar de hobby voor staat en een dankbaar gegeven.

In maart moet Sergio het wederom tegen zijn weldoener Martin opnemen

Sergio zal waarschijnlijk in februari de reis maken naar de reizende zon. Een kweker waar hij het liefst langs gaat is Ikarashi, maar de rest gaat hij beslist niet stilletjes voorbij. In maart moet Sergio het wederom tegen zijn weldoener Martin opnemen. Zij kwamen beide ook dit jaar als maandwinnaars uit de bus.

Comments are closed.