Groenrijk directeur Nico Koppenol verruilt tuincentrum voor slagerij

Nico Koppenol was 15 jaar actief in de tuinbranche. Als directeur van de bekende tuincentrum keten stapte hij op per 11 december. In januari zal hij aan de slag gaan als algemeen directeur bij een slager in grootverbruik en horeca; een heel andere tak van sport.

Wie na het vertrek van Nico directeur wordt van GroenRijk Retail B.V. is nog niet bekend. De raad van commissarissen moet zich hierover nog buigen. Wellicht biedt het mogelijkheden voor de Koi om een prominentere rol te verkrijgen in de fauna-sectie van de tuincentra van Groenrijk.

Zou de regionale tuincentra kunnen samenwerken met lokale Koidealers?

Ik vraag mij wel eens af of dit wenselijk is. Natuurlijk kun je bij Groenrijk, Intratuin en bij nog enkele diverse tuincentra Koi verkrijgen, maar het is zeer zeker geen waardig representatief voor onze hobby in de ogen van de gevorderde hobbyist. Intensivering op dit vlak zou, indien gepaard met een professionalisering, de Koi zeker een betere reputatie kunnen geven. Tegelijkertijd vereist de branche zeer specialistische kennis en nazorg. Dan kom je toch echt wel bij een dedicated dealer uit. Ik kan mij ook slecht voorstellen dat een Intratuin of Groenrijk hoge kwaliteit Koi in zou kopen, al is het om de bedrijfsrisico’s in te perken, maar wat als ze op een iets meer hoogstaand niveau een bepaald segment, de geïnteresseerden, bedienen, zou de hobby er dan in totaliteit van kunnen profiteren?

Zouden er significant meer hobbyisten beginnen en blijven of vind iemand die met koi wil starten zijn weg wel? In de meeste gevallen zijn ook de filialen van tuincentra franchise-ondernemers. Zouden ze een samenwerking op kunnen zoeken met een lokale Koi dealer?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.