Dit artikel is deel 3 van 3 in de serie Open deurdagen Koidealers

Het was een schril contrast met de dagen ervoor, wind en een schraal zonnetje door de wolken, maar genoeg om mijn zonneklep voor het raam te doen neerhalen. Vandaag ben ik op weg naar MA-KOI in Hattemerbroek, zij hadden een open dag en dat leek mij wel weer een leuk aanknopingspunt om daar even naar toe te rijden.

IMG_0199

Richard en Mathijs in actie!

Na bijna 4 jaar keer ik terug bij MA-KOI, de zaak die bestuurd wordt door Richard en Mathijs. Hun liefde voor Koi is er niet minder op geworden, sterker het natte water heeft een uitbreiding gekregen, Mathijs is zich meer (naast de Koi) op Zoet-en Zoutwatervissen gaan leggen, wat zeker voor de winter een welkome afwisseling is.

IMG_0177

Levende stenen en anemonen

IMG_0170

De showbak

Na binnenkomst werd ik meteen onthaalt op koffie met gebak (dat ik niet tonnetje rond wordt) en zat ik boven te kijken op de Koi afdeling beneden mij. Een grote diversiteit aan filtersystemen en een verkoopwand welke goed maar niet overdreven gevuld is, alles strak en netjes opgesteld.

IMG_0172

Daarnaast de verkoopbakken welke goed gevuld met Koi zijn. En dat moet ook op een opendeurdag!
Elke bak wordt gefilterd met een Bubble Bead welke retour gaat middels een Tricklefilter. Daarnaast heeft iedere bak zijn eigen schepnet met zijn eigen bowl. Ook weer strak, schoon en netjes.

IMG_0187

Ik ging met Mathijs even in de kantine zitten om hem enkele vragen te stellen.
Mathijs, waarom de naam MA-KOI? Want vaak laten de mensen hun eigen naam in een bedrijf terug komen of de woonplaats, bij jullie is dit niet het geval.
Nou toch wel een beetje hoor Engel, het zijn de voorletters van de twee dochters van Richard namelijk Melanie en Angela.

IMG_0197

Aha, dus toch iets met een naam, nou dan is dat ook weer duidelijk. Ik vraag mij af na twee keer in Arcen zulke mooie resultaten te halen waar zijn jullie naast de kampioenschappen het meest trots op.

Toch echt wel op de Grand Champion hoor, Richard droomde ervan om ooit een GC te hebben want dat was zijn droom. Ik weet nog goed toen hij in de achtertuin Koi begon te verkopen, dat hij mij vertelde dat hij er van droomde om een Grand Champion te behalen. En na jaren van hard werken is het ons gelukt!

IMG_0209

Hier doen wij het voor

IMG_0208

En ook hier voor

Nu DE droom is uitgekomen, gaan jullie nog Koi inzetten op de shows volgend jaar en doen jullie dan ook nog mee aan “De Nationale Koi en Vijverdagen” georganiseerd door KOI 2000. Ik vraag dit speciaal omdat deze laatste nogal laat in het seizoen is.

Ja, wij gaan naar twee shows dat is InterKoi en de HKS te Arcen. Die laatste welke jij noemt daar gaan wij niet naar toe, je hoort daar weinig van en is te kort na Arcen. Naast dat wij geld willen verdienen aan Koi, is er ook nog een liefde voor deze prachtige vissen dus dat risico nemen wij niet want ook onze Koi hebben een leven! En echt het welzijn van de Koi staat bij ons erg hoog aangeschreven. Daarom geven wij ze rust.

IMG_0206Wat wil je nog bereiken met MA-KOI, ik bedoel waar hoop je over 5 jaar te staan en over 10 jaar?

Het zou mooi zijn dat wij het Grand Champion pakken in Duitsland. En onze huidige standaard aan kwaliteit verhogen, deze hebben wij al op een goed niveau. Maar niveau houden is moeilijker dan behalen.

IMG_0179

RO, doe je zo

IMG_0180

De filterinstallatie van de grote showbak

Na deze wijze woorden ga ik weer de rit aan om naar huis te gaan, de storm tegemoet vol verwachting klopt mijn hart om wat ik van Sint Nicolaas zal krijgen, de zak of lekkers?

IMG_0183

Series Navigatie<< Kijk en reserveer weekend, koihunt 2015

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App