Dit artikel is deel 2 van 3 in de serie Column

Lees ik nu weer in de krant het ongelofelijke nieuws over een zwaar gehandicapt meisje. Dit meisje zit in een rolstoel vanwege de ziekte van Pompe. Zij kreeg een hartfalen en met de toegesnelde hulpdiensten is overeengekomen dat zij vervoert zou worden in haar eigen busje, wat ook veiliger zou zijn. Onderweg werd dit busje geflitst en enkele dagen later lag er een bekeuring van € 67,= op de mat. Uiteraard zijn de ouders van dit meisje in bezwaar gegaan. En nu komt waar ik mij zo vreselijk kwaad over maakte; meneer de officier van justitie had in al zijn onmetelijke wijsheid die waarschijnlijk grensde aan een IQ van net even over de 200 (zoek maar eens op wat daar mee bedoeld wordt) besloten dat de bekeuring niet vernietigd zou worden.
Je zou zo’n (hoe moet ik dat nou netjes zeggen) asociaal gedragende narcistische officier van justitie toch wat aandoen. Zijn verdediging zal wel zijn; tja ik moet de wet naleven.

images

Wie eerdaags ook de wet zullen moeten naleven dat zijn onze Koihandelaren. Zij krijgen een wet opgelegd uit het mooie Brussel een Europese wet dus.
In het kort betekent dit dat iedereen die Koi verhandeld een diploma van bekwaamheid moet hebben om Koi te mogen verkopen. Zo moeten zij verstand hebben van de Koi-anatomie en dat niet alleen. Zij moeten ook weten wat en wanneer er een bepaald middel aan een Koi gegeven moet worden bij een kwaal of parasiet aanval.
Een goede beweging denk ik.

15894371344_63cb9d61ac

Dan zijn er weer de Koi-hunts geweest onder onze Koihandelaren. De meest prachtige foto’s hebben jullie kunnen zien van de Koi waarvan je dacht, huh hoe kan dit zo mooi. Allemaal blijde gezichten ook van een aantal nieuwkomers in de seane die op hun beurt weer de ogen uitkeken.
De meeste Koi worden met een gemiddelde snelheid van 850 km per uur naar Nederland gevlogen om dan weer naar de Koihandelaren te gaan.
Gelukkig zijn er geen officiertjes van justitie die over de snelheid in de lucht gaan.
Maar wel over flitspalen trotserende Koihandelaren die weer naar huis racen met hun naar adem snakkende Koi in vaak net iets te kleine zakken!

Fijne decembermaand!

 

 

Series Navigatie<< Boerenkool dat lust ik nietGoed of slecht nieuws; de tijd staat voor niemand stil……. >>

Comments are closed.